Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 10:28

Кабмін вирішив купити два літаки за $100 млн

 На початку листопада на державне авіаційне підприємство (ДАП) Україна, яке спеціалізується на перевезенні перших осіб держави, прямо із заводу у Тулузі (Франція) надійде далекомагістральний літак Airbus-319.

Операція буде здійснена на умовах фінансового лізингу за бюджетні кошти. За оцінками експертів, вартість нової машини становить близько $50 млн.

Як розповів директор за якістю ДАП Україна Геннадій Попов, поповнення авіапарку таким літаком - частина програми оновлення флоту компанії, затвердженої постановою Кабміну.

"Уряд дозволив нам придбати два таких літаки. Засоби на погашення лізингових платежів, згідно постанови Кабміну (N728 від 16.05.2007), закладаються у бюджет держави", - відзначив Попов.

Літак Airbus Corporate Jetliner, який найближчим часом чекають в Україні, - це далекомагістральне повітряне судно, розроблене на базі середньомагістрального Airbus-A319. Лайнер здатний перевозити від 10 до 39 пасажирів, залежно від планування салону.

Особливість операції у тому, що компанія отримає абсолютно новий літак, який ще не був у експлуатації. Дата його випуску - вересень 2007.

Досі літак із заводу отримували українські компанії лише одного разу - у 1999. Міжнародні авіалінії України придбали новий Boeing-737-300. А загалом  вітчизняні перевізники використовують вживану авіатехніку.

Один Airbus Corporate Jetliner вже літає в Україні з 2004. Зареєстрований він у офшорній компанії, власність якої приписують Рінату Ахметову. Реєстраційний номер цієї машини - P4 ARL (абревіатура співпадає з ініціалами олігарха).

За матеріалами Экономические известия

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вирішив купити два літаки за $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути