четвер, 26 листопада 2020 10:43

У Раді заговорили про відставку уряду Шмигаля

У Раді заговорили про відставку уряду Шмигаля
Міністер фінансів Сергій Марченко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Фото: КМУ

У Верховній Раді найбільше претензій до роботи міністрів охорони здоров'я Максима Степанова, освіти Сергія Шкарлета, фінансів Сергія Марченка, економіки Ігоря Петрашка, інфраструктури Владислава Криклія та соцполітики Марини Лазебної. Але позиції прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в парламенті оцінюють як досить впевнені.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

До Максима Степанова головна претензія з боку нардепів - погана організація боротьби з пандемією коронавірусу. Джерело "РБК-України" в "Голосі" запевняє, що відставка Степанова - питання нібито вже вирішене, і може статися вже на наступному тижні. Але "Слуги народу" дають інші прогнози.

"Думаю, що про можливість відставки Степанова вже говоритимемо після Нового року", - сказав співрозмовник в монобільшості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський змінив кадрову стратегію - інсайд з Банкової

Щодо Шкарлета, то в "Слузі народу" вважають, що він недостатньо активно лобіює інтереси міністерства. Проте він нібито активно просуває інтереси вищої школи в збиток іншим галузям освіти.

"На Кабміні його взагалі не чутно і не видно", - заявило джерело видання.

Також виникають питання до роботи міністрів фінансів і економіки Сергія Марченка та Ігоря Петрашка. При цьому відзначають, що Марченка в розпал бюджетного процесу навряд чи будуть чіпати.

Невідомо чи виллється невдоволення щодо Петрашка в реальні дії з боку парламенту. Однак є ймовірність того, що Мінекономіки можуть розділити, створивши окреме Міністерство аграрної політики, яке може відійти представникам групи "Довіра".

"Петрашко залишається до того моменту, коли вирішать, як розділити міністерство", - підтвердило джерело.

Масове закриття санаторних шкіл-інтернатів стало приводом невдоволення роботою Марини Лазебної.

"Вона та її команда налаштувала проти себе депутатів. Вони вже готові реєструвати постанову про її звільнення", - розповів один з нардепів.

Ще один міністр, роботою якого незадоволені, - Владислав Криклій. Співрозмовники видання в міністерстві і у фракції напруження з Криклієм пояснюють тим, що міністр майже не дослухається до рекомендацій керівництва комітету. Також у нього нібито виник конфлікт з групою депутатів, близькою до Ігоря Коломойського.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Також парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Попередньо ВР відправила у відставку уряд Олексія Гончарука.

Як Гончарука, так і Шмигаля парламенту пропонував президент Володимир Зеленський.

Уряд на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем - слабкий. Про це Gazeta.ua сказав економіст Володимир Дубровський.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заговорили про відставку уряду Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути