субота, 19 липня 2008 11:29

Кабмін: президент зловживає правом блокування актів уряду

Кабінет міністрів стурбований практикою масового припинення актів уряду указами президента України. Про це тижневику "Дзеркало тижня" заявив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

"Нас в Кабінеті міністрів дуже турбує практика останнього часу, пов"язана з масовим припиненням актів Кабінету міністрів указами президента за мотивами їхньої неконституційності та зі зверненням президента до Конституційного суду", - повідомив Крупко.

Так, за його словами, було заблоковано близько 40 рішень уряду, зокрема 13 ухвал, а деякі акти припинялися двічі.

При цьому Крупко визнає, що президент має право таким чином припиняти акти уряду, проте переконаний, що "єдина мета цих дій - політична: заблокувати діяльність уряду".

"Таке право у президента є, але як професійний юрист, що понад десять років очолював юридичну службу уряду, я вперше стикаюся з ситуацією, коли акти, свідомо правомірно прийняті урядом, блокуються таким чином", - зазначив міністр.

"І я вбачаю, щонайменше, зловживання президентом своїм правом", - підкреслив Петро Крупко.

Нагадаємо, що останній конфлікт між президентом Ющенком і Кабінетом міністрів виник у питанні бюджету-2008. 5 липня уряд затвердив поправки до бюджету і виніс на розгляд до Верховної Ради. Водночас президент не погодився з цим варіантом бюджету і запропонував на розгляд свій варіант. 11 липня Рада не проголосувала ні за один із проектів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін: президент зловживає правом блокування актів уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути