Ексклюзиви
субота, 13 вересня 2008 12:46

Кабмін обіцяє в 2009 році підвищити зарплати та пенсії

У 2009 році передбачається підвищення зарплат і пенсій в два етапи - в березні та в другій половині року. Про це, виступаючи з доповіддю про окремі економічні та соціальні аспекти проекту Державного бюджету на 2009 рік, підкреслив заступник Міністра фінансів України Володимир Матвійчук під час пленарного засідання Національної трибічної соціально-економічної ради при Президентові України.

Як повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України, зокрема, Матвійчук підкреслив, що розмір пенсій актуалізується виходячи з розміру середньої заробітної плати за 2007 рік, також вперше під час розрахунку прожиткового мінімуму були враховані інфляційні ризики, повідомляє "ЛІГА".

Проектом, який уряд пропонує на розгляд Верховній Раді, передбачається значне підвищення асигнувань на соціальний захист осіб з обмеженими можливостями. У 2009 році Уряд пропонує виділити з бюджету на забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації на 100 млн. грн. (або на 33,6%) більше, ніж цього року. Загалом, в 2009 році на соціальний захист інвалідів пропонується виділити з Державного бюджету 1 млрд. 80 млн. грн. (у 2008 році було виділено 845 млн.).

Нагадаємо, як відзначала прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко Кабінет Міністрів планує остаточно затвердити проект закону про Держбюджет на 2009 рік на своєму засіданні в суботу, 13 вересня.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив макроекономічні показники та основні параметри Держбюджету на 2009 рік.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін обіцяє в 2009 році підвищити зарплати та пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути