Ексклюзиви
середа, 01 вересня 2010 19:17

Ізраїльські дипломати продавали українським VIP-персонам "сірі" авто

Ізраїльські дипломати продавали українським VIP-персонам "сірі" авто

Дипломати посольства Ізраїлю в Україні незаконно ввезли до України і продали дорогі автомобілі сумарною вартістю майже $ 3 млн. Їх покупцями були українські політики і члени їх сімей, зокрема, донька віце-прем"єра Сергія Тігіпка.

Про це повідомило Дзеркало Тижня з посиланням на довідку ГУБОЗ Міністерства внутрішніх справ.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітниками ГУБОЗ було отримано інформацію про те, що аташе посольства Ізраїлю в Україні Аркадій Бабицький, Елі Гор та Юла Гор причетні до незаконного ввезення та реалізації товарів на території країни, а саме легкових автомобілів.

У довідці значиться, що у 2009 -2010 роках аташе диппредставництва ввозилися і продавалися машини: Bentley Brooklands, Bentley Arnage, Aston Martin DBS, BMW X6, Mercedes-Benz S 65 AMG, Mercedes-Benz G 55 AMG, Mercedes-Benz SL 550, Mercedes-Benz S 600 L, Mercedes-Benz CL 550, Lexus ES 330, Lexus LX 470, а також Infiniti FX 35.

При цьому на запит ГУБОЗ у Міністерстві закордонних справ України повідомили, що посольству для службового використання дозволяється ввозити з митними та податковими пільгами автомобілі за кількістю дипломатичних посад плюс автобус і вантажний автомобіль. Дипломатам також дозволяється ввезення на пільгових умовах одного автомобіля, ще одна машина може бути ввезена для потреб повнолітнього акредитованого в міністерстві закордонних справ члена сім"ї дипломата, який мешкає разом із ним. При цьому відчуження автомобілів посольства і його персоналу без сплати податків і митних зборів дозволяється лише через 10 років.

"Згідно з отриманими від Державної митної служби даними, аташе Бабицьким Аркадієм ввезено 4 автомобілі, аташе Гор Єлі - 5 автомобілів і Гор Юла - 3 автомобілі", - вказується в довідці ГУБОЗ.

У документі також наголошується, що, за даними МЗС, аташе Аркадій Бабицький офіційно зареєстрував лише автомобіль марки Daihatsu Sirion AT 1.3., А аташе Єлі Гор офіційно зареєстрував лише автомобіль Infiniti FX 35. При цьому на ім"я Юли Гор не зареєстровано жодної машини.

"Отримавши необхідні документи від представників Посольства Держави Ізраїль для розмитнення та ввезення автомобілів на територію України службові особи Київської центральної спеціалізованої митниці, діючи на користь третіх осіб, зловживаючи службовим становищем, умисно у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу вносили дані про транспортний засіб, а саме: надавали статус автомобілю для постійного використання транспортного засобу в порушення вимог законодавчих та нормативних документів, які регулюють митне оформлення транспортних засобів, що тимчасово ввозяться в Україну для офіційного (службового) використання дипломатичними, консульськими установами та їх співробітниками", - говориться в довідці ГУБОЗ.

Дане свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане Київською центральною спеціалізованою митницею із зазначенням статусу транспортного засобу для постійного використання, надає право проводити державну реєстрацію та зняття з обліку для реалізації транспортного засобу підрозділами МВС України.

Співробітники ГУБОЗ вже направили запити в правоохоронні органи США та Німеччини з метою встановлення законності походження документів, які подавалися до митних органів при ввезенні транспортних засобів на територію України.

Згідно з даними ГУБОЗ, більша частина зазначених автомобілів вже реалізована.

Їх покупцями стали відомі українські політики і члени їх сімей.

Зокрема, Bentley Brooklands придбав колишній віце-прем"єр Віталій Гайдук. Bentley Arnage купив екс-депутат Київської міської ради Ігор Скосар. Aston Martin DBS придбав перший заступник голови Київської обласної ради Юрій Павлов. У той же час донька українського віце-прем"єр-міністра Сергія Тігіпка Анна купила Mercedes-Benz SL 550. А депутат Луганської облради Сергій Шахов придбав Mercedes-Benz S 600 L.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські дипломати продавали українським VIP-персонам "сірі" авто ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути