Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 10:01

Ізраїль не визнає Голодомор в Україні геноцидом

Сьогодні Ізраїль визнає Голодомор трагедією українського народу, але поки не знає, чи був це геноцид. Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Щодо геноциду у нас є розбіжності, як і у багатьох інших країн, з приводу того, яким чином визначати геноцид. Існує суперечка на цю тему між Україною і Російською Федерацією, спадкоємицею Радянського Союзу, що є, в багатьох питаннях і позиціях", - відзначила вона.

"Ізраїль - це країна, яка слідує якимсь міжнародним визначенням, чим же є геноцид, стільки часу, скільки не буде досягнуте із цього приводу певне рішення, можливо, компромісне, але тими сторонами, яких це безпосередньо торкається. Я думаю, що наша позиція поки що залишатиметься такою", - підкреслила посол.

"Щодо ж Голодомору: у нас проходили і виставки українські, присвячені Голодомору, і взагалі сам той факт, що це трагедія, яка забрала життя мільйонів людей, яка зараз популяризувалася, - вона популяризувалася хоч би для того, щоб люди знали про це", - сказала З.Калай-Клайтман.

При цьому вона відзначила, що під час Голодомору в Україні вмирали і євреї, і представники багатьох національностей, оскільки країна досить багатонаціональна. "Але все таки українці складають більшість. Звичайно, що більшість із загиблих були українці", - заявила Посол.

Нагадаємо, парламент України в листопаді 2006 року визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Цю позицію офіційно розділили 11 країн. В Україні 25 листопада офіційно нвідзначається День пам"яті жертв політичних репресій і голодоморів.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль не визнає Голодомор в Україні геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути