Ексклюзиви
пʼятниця, 03 грудня 2021 10:18

З анонсованих 17 млрд грн на "інтелектуальний" кордон Рада розщедрилася на 900 млн

З анонсованих 17 млрд грн на "інтелектуальний" кордон Рада розщедрилася на 900 млн
Бюджет ухвалили голосами "Слуги народу", "Довіри" і "За майбутнє". Фото: rada.gov.ua

З анонсованих владою 17 млрд грн на будівництво "інтелектуального" кордону з РФ і Білоруссю в державному бюджеті на 2022 рік виділили лише 900 млн.

Про це сказав народний депутат від "Голосу", член Комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки Сергій Рахманін в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері, повідомляє Gazeta.ua.

"Днями уряду доповідав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Справедливо зауважив: маємо критичну ситуацію з українським кордоном, зокрема з українсько-білоруською ділянкою. Фактично кордон не захищений. Там немає ні колючого дроту, ні ровів.

Монастирський прийшов - красиві слайди, схеми, все правильно говорив, маємо будувати "розумний кордон". Сказав - нам потрібно 17 мільярдів на рік", - нагадав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "10 мільйонів віддали Трухіну" - переписка "слуги народу" про держбюджет потрапила у фотооб'єктив

Однак під час ухвалення Верховною Радою держбюджету-2022 на наступний рік заклали лише 5% від обіцяного.

"Урочисто ухвалили бюджет. Скільки ми заклали на облаштунок державного кордону?", - запитав депутат у присутнього в ефірі голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

"Не пам'ятаю", - відповів той.

"Я пам'ятаю, 900 мільйонів. Не 17 мільярдів і навіть не мільярд. 900 мільйонів - це ні про що", - сказав Рахманін.

"19 мільярдів дали Міністерству інфраструктури на дороги, три мільярди - вакцинованим від ковіду. Корисна річ. І для порівняння - на облаштунок всього кордону, не тільки білоруської ділянки, дали 900 мільйонів", - додав депутат.

19 листопада очільник МВС Монастирський заявляв про "інтелектуальний" кордон із Білоруссю та РФ. На кордоні з Росією обіцяли ставити вежі, бетонні стіни, рівчаки, стеження з безпілотників, показували слайди.

Для фінансування в бюджеті на наступний рік треба 17 млрд, говорив міністр. Збудувати держкордон з РФ і Білоруссю обіцяли за два роки.

2 грудня Верховна Рада ухвалила держбюджет на 2022 рік. За нього проголосували фракція "Слуга народу", групи "Довіра" й "За майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «З анонсованих 17 млрд грн на "інтелектуальний" кордон Рада розщедрилася на 900 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути