Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 17:36

Іспанія розпочала екстрадицію Онищенка

Іспанія розпочала екстрадицію Онищенка
Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Фото: УНІАН

Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов'язав Онищенка з'являтися до суду кожного місяця, пише Hromadske.ua.

Про це йдеться у повідомленні посольства Іспанії, яке представили під час засідання Солом'янського суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"За рішенням суду Іспанії, до нього застосовано умовне звільнення, тобто, запобіжний захід. Тепер першого числа кожного місяця він зобов'язаний з'являтися до суду Іспанії, який розглядає екстрадицію", — сказав прокурор Андрій Перов.

Захист Онищенка в суді намагався оскаржити лист Генеральної прокуратури, яким ще в грудні 2016 року слідчі просили Іспанію про екстрадицію.

Якщо Онищенко не з'явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його у розшук у країнах Європи, зауважив прокурор. Таке рішення суд Іспанії ухвалив 13 листопада 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко прокоментував отримання німецького громадянства

Нардепа Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з держкомпанією "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдали збитків на суму близько 3 млрд грн.

Онищенко встиг покинути Україну до того, як Верховна Рада 5 липня 2016 року зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на його кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія розпочала екстрадицію Онищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути