четвер, 10 травня 2007 20:59

Іран і КНДР домовилися дружити проти "світових держав"

Іран пообіцяв КНДР допомогати в різних галузях економіки, країни домовилися спільно протистояти "зарозумілим світовим державам".

"Тегеран не бачить перешкод для розвитку відносин з Пхеньяном і готовий надати свої досягнення у сфері економіки, інфраструктури і в технічній області для прогресу і процвітання Північної Кореї", заявив в четвер, 10 травня, перший віце-президент Ірану Парвіз Давуді на замглави МЗС КНДР Ким Хьонг Юному в Тегерані.

Давуді відзначив близькість позицій двох країн по багатьом актуальним міжнародним проблемам і, зокрема, з питання "протистояння зарозумілим світовим державам".

"Епоха зарозумілості і держав-гнобителів пішла в минуле, перемога остаточно належить волелюбним і незалежним націям", відзначив віце-президент.

У свою чергу, Кім Хьонг Юн заявив про підтримку Тегерана в його протистоянні з світовою спільнотою в ситуації навколо іранської ядерної програми.

"Використання енергії мирного атома - це невід"ємне право всіх країн. Держави-гнобителі, у тому числі і США не зможуть перешкоджати прогресу інших держав", сказав високопоставлений північнокорейський діппломат, передає Кореспондент. 
Зараз ви читаєте новину «Іран і КНДР домовилися дружити проти "світових держав"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути