понеділок, 25 січня 2021 21:46

Інтерпол відмовився оголосити ексглаву НКРЕКП Вовка в розшук

Інтерпол відмовився оголосити ексглаву НКРЕКП Вовка в розшук
Дані Дмитра Вовка видалені з бази Інтерполу. Фото: Facebook

Інтерпол відхилив вимоги України оголосити в розшук колишнього голову Нацкомісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка.

Відповідний документ міжнародної організації Вовк оприлюднив на своїй сторінці в Facebook.

"Після майже півторарічного розгляду сьогодні отримали звістку з штаб-квартири Інтерполу в місті Ліон, Франція - набуло чинності рішення про видалення даних щодо мене з баз Інтерполу. Довідку для пред'явлення за місцем вимоги додаю", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є гучніші скандали за "плівки" Лероса

За словами Вовка, рішення про видалення даних прийняли на 114 сесії Комісії з контролю за файлами Інтерполу. Воно є продовженням попереднього рішення від 21 лютого 2020 року про превентивне блокування запиту НАБУ щодо Вовка.

Торік у серпні детективи НАБУ повідомляли про підозру Дмитру Вовку, колишньому голові НКРЕКП. Його та ще п'ятьох посадовців підозрювали у зловживанні службовим становищем.

За даними слідства, у березні 2016 року члени комісії змовилися з групою компаній і ухвалили формулу "Роттердам+". За нею ціну вугілля для теплоелектростанцій рахували з вартістю його транспортування з Нідерландів. Таких видатків насправді не було.

Електроенергію для споживачів продавали дорожче. Повідомляли, що за два роки вони переплатили 18,87 млрд грн. Із них 14,3 млрд дісталися групі приватних компаній.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол відмовився оголосити ексглаву НКРЕКП Вовка в розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути