Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2014 01:03

Спецтема: Президентські перегони-2014

Інформація про Яроша-"президента" на ОРТ - провокація Кремля - ЗМІ

Інформація про Яроша-"президента" на ОРТ - провокація Кремля - ЗМІ

Інформацію про нібито перемогу Дмитра Яроша на президентських виборах в Україні, яку поширив російський канал ОРТ, не була результатом помилки або технологічного збою, але наслідком спланованої та підготовленої провокації проти України.

Про це стало відомо з джерел у Службі безпеки України.

"СБУ та Держспецзв'язок у співпраці з українськими IT фахівцями виявили, локалізували та остаточно знешкодили ВПЗ (вірусне програмне забезпечення), вірусну закладку, що повинна була спрацювати у поствиборчий період підрахунку голосів на сайті ЦВК. Зокрема, переможцем виборів з показником 37% і еквівалентом 19 млн виборців мав стати Д. Ярош", - повідомило джерело Укрінформу у профільному підрозділі служби безпеки України, що побажало залишитися інкогніто.

За словами джерела, вірус було знешкоджено за 40 хвилин до виходу сюжету ОРТ в ефір. Очевидно, про це не встигли дізнатися у Москві, адже нічого не зашкодило ОРТ подати в ефірі "фейкову" новину, яка за фактом навіть не відбулася.

Ту обставину, що ОРТ в черговий раз поширило цинічну брехню, підтвердили й в ЦВК України. Завідуючий відділом ЦВК по взаємодії зі ЗМІ Костянтин Хівренко зауважив, що інформація, яка була розміщена на телеканалі ОРТ, є черговим елементом інформаційної війни, на додаток до "гарячої" війни проти України, яка триває в східних областях.

"Насправді попередні результати голосування надходять в штатному режимі. З практики проведення виборчих кампаній в мирних умовах такі результати надходять до ЦВК протягом від 3 до 5 днів, але й вони ще не є офіційними результатами. Офіційні результати голосування встановлюються на основі оригінальних протоколів окружних виборчкомів з "мокрими" печатками не пізніше 10 дня від дня голосування", - сказав представник ЦВК.

 

Зараз ви читаєте новину «Інформація про Яроша-"президента" на ОРТ - провокація Кремля - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути