Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 20:46

Інформацією Сноудена хочуть ускладнити відносини між Україною та США - Скіпальський

Інформацією Сноудена хочуть ускладнити відносини між Україною та США - Скіпальський
Олександр Скіпальський Фото: glavcom.ua

Виток інформації від Едварда Сноудена про розташування шпигунського сервера США у Києві зроблений для того, аби ускладнити відносини України з США. Таку думку висловив в ефірі телеканалу ТВі голова Об'єднання ветеранів розвідки України, колишній заступник голови СБУ Олександр Скіпальський.

"Я, у першу чергу, розглядаю це як новий виток піару з боку Росії розповсюдженням цього матеріалу. Вони переслідують, що прихильники Росії чи п'ята колона зробить все для того, щоб ускладнити відносини України з США. І все це складається для того, щоб не допустити підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Ви бачите, як ускладнилися відносини США з Росією. І Росія і ще буде додавати, буде торгуватися", - сказав він.

За його словами, інформація від Сноудена може ускладнювати зовнішньополітичні відносини України.

"Сьогодні також Україна може опинитися у ситуації, що поведінка Росії і використання інформації, яку вона буде отримувати і буде видавати від Сноудена, буде ускладнювати наш зовнішньополітичний аспект", - додав він.

Нагадаємо, колишній співробітник спецслужб США Едвард Сноуден розсекретив карту, на якій зазначено місцезнаходження 700 серверів системи тотального стеження за користувачами Інтернету. Система має назву XKeyscore і дозволяє отримати інформацію про електронне листування, завантажені файли і практично будь-яку інтернет-активність.

У вівторок, 6 серпня стало відомо, що Сноуден отримав російську реєстрацію за місцем перебування. Раніше Сноуден повідомив ЗМІ, що найбільші американські інтернет-компанії надали ЦРУ і АНБ доступ до своїх серверів, що дозволило спецслужбам отримувати будь-яку інформацію про користувачів. Це повідомлення викликало великий громадський резонанс у всьому світі.

Колишній співробітник ЦРУ Сноуден втік зі США після публікації секретних документів про стеження американських спецслужб. Згідно з цими документами, американські агенти прослуховували телефони представництва ЄС.

?
Зараз ви читаєте новину «Інформацією Сноудена хочуть ускладнити відносини між Україною та США - Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути