Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2019 19:48

Ім'я Супрун може вплинути на рейтинги президента та прем'єра - експерт

Ім'я Супрун може вплинути на рейтинги президента та прем'єра - експерт
У випадку винесення кандидатури Супрун на посаду міністра Рада може її не підтримати. Фото: dt.ua

Позитивний результат медичної реформи буде досягненням нинішньої влади, тому президенту та прем'єр-міністру не вигідно, щоб Уляна Супрун зараз була відсторонена від роботи Міністерства охорони здоров'я.

Таку думку висловив політичний експерт Василь Мокан в ефірі телеканалу "112 Ураїна".

"Супрун продовжує виконувати взяті на себе зобов'язання. Саме вона є провайдером медичної реформи, із нею асоціюється. Час покаже, наскільки добре чи погано проявить себе медична реформа. Якщо у суспільстві складеться позитивне ставлення, то Супрун буде асоціюватися з перемогою. Зараз прем'єр-міністр і президент усвідомлюють, що це один із тих пунктів, на які можна робити ставку, що країна реформувалася", - сказав експерт.

Він зазначив, що Супрун два роки виконує обов'язки міністра через недостатню кількість голосів у парламенті за її призначення.

"Має бути у залі достатньо голосів для її призначення - 226. У зворотньому випадку, якщо її не призначать, це може створити ще одну вакантну позицію і відповідно проблему одного з ключових міністерств. Думаю, на цьому етапі швидше не будуть виносити пропозицію. Хоча такий резонанс у суспільстві, коли громадський сектор підтримав, може вплинути на позицію депутатів", - зазначив Мокан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за призначення Супрун міністром

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

У суді пояснили, що відсторонили Супрун через її американське громадянство.

Президент Петро Порошенко підтримав Супрун та нагадав, що дав їй громадянство України перед тим, як вона стала виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Кабмін подав апеляцію на рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Ім'я Супрун може вплинути на рейтинги президента та прем'єра - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути