Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 13:10

Хто замість Кучми поїхав до Мінська

Хто замість Кучми поїхав до Мінська
Дипломат Руслан Демченко тимчасово представляє Україну у Мінську. Фото: відкриті джерела

На переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі у вівторок у Мінську Україну представляє дипломат Руслан Демченко. Про це повідомила перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

Президент Петро Порошенко пізніше призначить представника України в зв'язку з залишенням цього поста другим президентом країни Леонідом Кучмою, пише "Інтерфакс-Україна"

"Саме президент України і повинен оголосити це прізвище. І 100% це буде патріотична, професійна людина, яка буде гідно представляти позицію України в Мінську", - заявила Геращенко.

Ключовою вимогою Києва на переговорах у вівторок буде скасування нелегітимних виборів, що пройшли в непідконтрольних уряду окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Будемо вимагати від Російської Федерації та її маріонеток негайно скасувати підготовку фейкових виборів", - сказала Геращенко.

Нинішні події повторюють сценарій листопада 2014-го, коли проведення нелегітимних виборів спровокувало ескалацію війни на Донбасі та зрив політико-дипломатичного процесу врегулювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завжди знаходимо взаєморозуміння: Ющенко зустрівся з Лукашенком

Руслан Демченко - радник президента. Колишній представник України у Тристоронній контактній групі.

У 2010-2014-х був заступником міністра закордонних справ, у лютому 2014-го кілька днів виконував обов'язки глави відомства. Був другим секретарем посольства України в США, консулом у Стамбулі, послом у Сербії та Чорногорії.

Наприкінці 90-х був заступником керівника управління Адміністрації президента Кучми, очолював офіс третього президента Віктора Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Хто замість Кучми поїхав до Мінська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути