Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 09:28

Харківська область стала територією без НАТО. На черзі - Запоріжжя

Харківська облрада ухвалила рішення про позаблоковий і нейтральний статус області.

Рішення було ухвалене за ініціативою фракції комуністів. Її представники мотивували свою ініціативу агресивністю НАТО, і вся політика, на думку членів Компартії, сьогодні спрямована на те, щоб позбавити українців "головного – з ким жити і як жити".

Як вважає автор проекту комуніст Павло Тищенко, НАТО принесе в Україну "колючий дріт і підвищення тарифів на енергоносії".

Облрада не змогла з першої спроби ухвалити рішення – "за" проголосувало 75 депутатів (депутатський корпус Харківської облради становить 150 осіб ). Після того як питання було поставлене вдруге, рішення набрало потрібну кількість голосів. Не голосували фракції БЮТ і Наша Україна.

Одним з мотивів ухвалення позаблокового і нейтрального статусу Харківщини, йдеться в тексті рішення, стала необхідність підтримки засад Акту про незалежність України.

Депутати назвали це рішення дуже важливим, особливо напередодні візиту в Україну і до Харкова делегації НАТО.

Голова Запорізької обласної ради Олександр Нефедов вважає за можливе оголошення Запоріжжя і області "територією без НАТО"

20-та позачергова сесія Донецької обласної ради 23 травня скасувала рішення попередньої сесії про визнання міста "територією без військово-політичних блоків і військових баз іноземних держав".

За матеріалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Харківська область стала територією без НАТО. На черзі - Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути