Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 13:05

Губернатор Савченко не збирається йти у відставку під тиском опонентів

Губернатор Савченко не збирається йти у відставку під тиском опонентів
Губернатор Миколаївської ОДА Олексій Савченко каже, що у зв'язку з високою увагою до розслідування справи Волошина активізувалися сили, зацікавлені в його відставці. Фото: Миколаївська Правда

Олексій Савченко не збирається йти у відставку з поста голови Миколаївської обласної державної адміністрації у зв'язку з самогубством в. о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина, оскільки це може бути сприйнято як визнання провини в тому, чого він не робив. Про це Савченко заявив в інтерв'ю виданню LB.UA, опублікованому в четвер.

"Якщо я піду, суспільство сприйме це так, ніби я в чомусь зізнався або в чомусь винен... Порушено мої честь і гідність. Я хочу з гордістю і честю пройти цей етап", - сказав він. На думку голови ОДА, заклики "Національного корпусу" відсторонити його від посади пов'язані з бажанням представників цього руху провести власне розслідування обставин справи. Він також висловив готовність відповісти на всі запитання, коли партія буде готова їх задати.

При цьому Савченко підкреслив, що патріотизм є важливою складовою в його роботі. "У Миколаївській області я добиваюся процесу декомунізації. Тому що сьогодні залишається досить багато вулиць і комуністичної символіки. Оскільки я - доброволець і маю відношення до всього того, що відбувалося в нашій країні, хочу, щоб на державні свята - разом з прапором України та ЄС - мав бути присутнім і червоно-чорний, як прапор визвольного руху, символ боротьби за незалежну державу. Я виступав за це. Але у зв'язку з тим, що відбувається зараз, це питання зняте, його не буде на сесії", - сказав Савченко.

У цьому ж контексті він прокоментував порівняння з образом глави Чечні Рамзана Кадирова. "Я ніколи не називаю це прізвище. Тому що його люди - які були в батальйонах на сході - вбивали моїх друзів. Мені неприємно, що на сьогоднішній день мене асоціюють з ним", - сказав глава області.

За словами Савченка, у зв'язку з високою увагою до розслідування справи Волошина активізувалися сили, зацікавлені в його відставці.

"Я готовий звернутися в посольство США для того, щоб вони - через свого представника - стежили за ходом цього розслідування... Ті, хто накручує ситуацію, довіряють же цій структурі... Ви знаєте, перебуваючи в ситуації, в якій я опинився на сьогоднішній день, коли в мою адресу звучать популістські, блюзнірські звинувачення, думаю, маю право звертатися в усі інстанції. Порушено мою честь, мою гідність", - зазначив Савченко.

За його словами, опоненти саме на нього намагаються "повісити" провину за самогубство льотчика. "І не тільки політичні опоненти. Боротьба зі мною почалася задовго до приходу в Миколаївську область... Миколаївська область - на перший погляд досить проста, але в той же час дуже складна. Там все дуже добре розписано між підприємцями, фінансово-промисловими, політичними групами", - сказав губернатор.

"Розумієте, я - романтик. І залишаю за собою право бачити викривлену реальність. Вірити в цю викривлену реальність, що у нас хоч десь може бути по-іншому. Коли я стикаюся з тими процесами, які бачу, залишаю за собою право встати, розвернутися і піти. Давно б пішов з Миколаївської області, якби не сукупність факторів. І всі це знають прекрасно", - додав він.

Уже після того, як було дано це інтерв'ю, Савченко написав заяву на ім'я Петра Порошенка з проханням відсторонити його від виконання губернаторських обов'язків на час розслідування ситуації навколо самогубства Владислава Волошина. Порошенко задовольнив це прохання.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Савченко не збирається йти у відставку під тиском опонентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути