Ексклюзиви
неділя, 03 серпня 2008 10:43

Губернатор Прикарпаття не вважає вирубку лісу причиною повені

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук не вважає причиною повені в області масову вирубку лісу.

Про це він заявив учора на позачерговій сесії Івано-Франківської облради, відповідаючи на запитання депутатів.

"Повірте, не вирубка лісів призвела до такого паводку, - наголосив він. - Щорічний природний приріст лісів в області складає 2 млн. кубометрів, а рубку лісів проводять в об"ємі 40% або 800 тис. кв. м деревини на рік".

Водночас губернатор визнав, що "правда, є багато питань до того, як рубають ліс і що залишається після рубки". Він повідомив, що облдержадміністрація посилить контроль за веденням лісового господарства і видобутком корисних копалин на території області, зокрема несанкціонованого видобування гравійно-піскової суміші із річок.

Як повідомлялося, експерти серед причин повені в західних областях називають масове вирубування лісів. Такої ж думки дотримується і міністр МНС Володимир Шандра, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Прикарпаття не вважає вирубку лісу причиною повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути