Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2018 16:20

Губернатор Одещини наполягає на змінах земельного податку задля зміцнення місцевих бюджетів

Губернатор Одещини наполягає на змінах земельного податку задля зміцнення місцевих бюджетів
Голова Одеської ОДА Максим Степанов вважає, що ефективне користування землею сприятиме утворенню робочих місць у селі. Фато: Факти

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із пропозицією внести зміни до Податкового кодексу.

Йдеться про зміну рівня ставки земельного податку для сільськогосподарських угідь.

Про це голова Одеської обласної державної адміністрації повідомив у Facebook.

Як зазначається у зверненні, в законодавстві України передбачено широкий спектр розміру ставки земельного податку, що встановлюється органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Однак, як показує практика, у більшості випадків ставка земельного податку встановлюється на мінімальному рівні.

Наразі ставка земельного податку становить 0,3-1% від нормативної оцінки землі й при оподаткуванні застосовується найнижча ставка. Губернатор пропонує визначити ставку на рівні 1% та ґрунтовніше підходити до контролю щодо сплати цього податку, адже зараз місцеві бюджети недоотримують значні кошти через ухиляння від сплати податку.

"Під час зустрічі з фермерами регіону, вони розповіли про так званих "нелегальних аграріїв", які не оформлюють оренду землі та не сплачують податки. Отримуючи прибуток, вони "придушують" легальних фермерів. Тож, разом із фермерами ми розробили пропозиції щодо внесення змін у Податковий кодекс. Йдеться про вдосконалення механізму встановлення ставки земельного податку", — наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації.

Також у зверненні Максим Степанов звертає увагу на те, що ефективне користування землею передбачає не лише збільшення обсягів виробництва, але й утворення робочих місць на селі, покращення місцевої інфраструктури тощо. Задля цього необхідне вдосконалення механізму встановлення ставки земельного податку, наповнення місцевих бюджетів додатковим фінансовим ресурсом і недопущення корупційних ризиків при встановленні ставки земельного податку.

"Маємо низку змін, які хочемо внести в Податковий кодекс. Я звернувся до прем'єр-міністра та народних депутатів, аби вони підтримали наші пропозиції. Наші ідеї спрямовані на виведення аграрного сектору з тіні та наповнення місцевих бюджетів", — наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Одещини наполягає на змінах земельного податку задля зміцнення місцевих бюджетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути