вівторок, 13 березня 2018 11:12

Депутати Лещенко і Войціцька вимагають зупинити ТЕС, від якої залежить робота Дніпросталі

Депутати Лещенко і Войціцька вимагають зупинити ТЕС, від якої залежить робота Дніпросталі
Активісти і нардепи вимагають від Міністерства екології та природних ресурсів не продовжувати дозвіл на продовження роботи Придніпровської ТЕС. Фото: Дніпроград

Біля офісу енергетичного холдингу ДТЕК проходить акція активістів і народних депутатів Сергія Лещенка (фракція БПП), Вікторії Войціцької (фракція "Самопоміч").

Приводом до акції послужили питання екології, пов'язані з роботою вугільної теплоелектростанції в Дніпрі. Учасники акції стверджують, що намагаються так запобігти погіршенню екологічної ситуації в місті.

Еколог ДТЕК запропонувала роз'яснити ситуацію, пов'язану зі складнощами роботи станції, однак депутати відмовилися вислухати позицію компанії. Представники фракцій зосередилися на вимогах про встановлення низької ціни на українське вугілля і зниження тарифів для промислових споживачів електроенергії. Питання, пов'язані із забрудненнями від інших промислових підприємств також не цікавили депутатів.

Нагадаємо, що за даними рейтингу Міністерства екології, найбільшим забруднювачем повітря є криворізький "Арселор Міттал".

Важливо відзначити, що Придніпровська ТЕС безальтернативно забезпечує теплом лівобережну частину Дніпра, а також поставляє електроенергію на завод "Дніпросталь". Зупинка роботи станції залишить частину жителів без опалення, а завод може опинитися на межі зупинки.

Придніпровська ТЕС - теплова електростанція в Самарському районі міста Дніпра. Входить до складу генеруючої компанії "Дніпроенерго", контрольний пакет акцій якої належить холдингу ДТЕК. Зараз електростанція активно модернізує антрацитові блоки, переводячи їх на українське вугілля марки "Г". На березень 2018 року на українське вугілля переведені енергоблоки №7 і №8. До кінця року на марку "Г" планують переклад блоків №9 і №10.

Дефіцит антрациту в українській енергетиці виник в наслідок блокади українських шахт Донбасу, організованої народним депутатом Семеном Семенченко (фракція "Самопоміч"). У результаті цього Україна потрапила в повну залежність від поставок дорогого російського антрациту - за даними Державної фіскальної служби 2017 року валютні витрати на покупку вугілля в РФ становили $1,522 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Лещенко і Войціцька вимагають зупинити ТЕС, від якої залежить робота Дніпросталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути