понеділок, 27 березня 2017 17:29

Грошима з-під подушок можновладців Україна могла би кредитувати МВФ - Тягнибок

Грошима з-під подушок можновладців Україна могла би кредитувати МВФ - Тягнибок
Тягнибок: Олігархи винні державі понад $40 млрд. Фото: svoboda.org.ua

Українські чиновники позичають у МВФ кошти для себе, а українці розраховуються за борги.

На цьому наголосив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Насправді вимоги, які начебто диктує МВФ, – це добровільні зобов'язання з боку олігархічної влади в Україні. Цим баригам байдуже, з ким ґешефт робити. Головне, щоб вони "стригли купони", а оплачували рахунки - українці. Не дуріть людей! І не переводьте стрілки! Єдиною вимогою МВФ є збалансування бюджету. Тобто, щоб дебет з кредитом сходилися, щоб видатки були погоджені з прибутками. Є два варіанти, як це зробити. Перший - перестати красти. Другий - розпиляти між собою національні багатства та здерти з нації, яка воює, сьому шкуру. Ви бачите, який варіант обирає влада бариг.

Насправді ж нам навіть не треба жодних позик по світі жебрати. Ви знаєте, скільки олігархи лише законних податків заборгували державі Україна? Ось оприлюднені цифри: доморощені олігархи винні державі, іншим кредиторам і населенню понад 40 мільярдів доларів. До порівняння: сума усіх разом узятих позик МВФ, які обіцяє випросити уряд України до 2019 року, - 9,9 млрд доларів", - сказав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібне повне перезавантаження влади" - націоналісти озвучили вимоги керівництву країни

"І ще один факт. За даними з відкритих джерел, за 10 років з України за кордон вивели більше 116 мільярдів доларів. Наголошую – 116 мільярдів доларів США! Знову ж таки: скільки ми там у МВФ нині благаємо позичити? 9,9 мільярдів? В обмін на постійне підвищення тарифів, продаж землі і стратегічних підприємств, вирубку лісів? В обмін на майбутнє України й українців? Ось вам відповідь, чому не ухвалюється закон, який свого часу запропонувала "Свобода", про повернення коштів і майна з офшорів, там схованих…

Коли ж іще подивитися у ті декларації - скільки наші можновладці лише готівки під подушками тримають, то Україна ще й МВФ кредитувати могла би!

Ми не проти співпраці з міжнародними фінансовими структурами, але ми проти того, що у скрутний для України час, замість затягнути паски на пузах олігархів, влада затягує зашморг на шиях українців", - наголосив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Грошима з-під подушок можновладців Україна могла би кредитувати МВФ - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути