Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 17:00

Гройсман або Тарута? Кисельов посперечався з експертом про майбутнього прем'єра

Гройсман або Тарута? Кисельов посперечався з експертом про майбутнього прем'єра
Політичний аналітик Андрій Бузаров: "Якщо Юлія Тимошенко виграє президентські перегони, то я б не виключив, що Сергій Тарута може з'явитися в якості прем'єр-міністра". Фото: Апостроф

У розпал президентської гонки все частіше у політичних дискусіях з'являється питання про майбутнього прем'єр-міністра, якому доведеться вже навесні приступити до реалізації нової економічної та соціальної політики в Україні.

Вчора на телеканалі "Прямий" під час обговорення шансів кандидатів у президенти на вихід до другого туру виборів точки зору експертів щодо майбутнього прем'єра розійшлися. На цей раз на прем'єрський пост "призначали" Сергія Таруту, який заявляє про президентські амбіції. І чинного главу Кабміну Володимира Гройсмана.

Політичний аналітик Андрій Бузаров заявив, що у випадку перемоги Юлії Тимошенко прем'єр-міністром України стане лідер партії "Основа", промисловець Сергій Тарута.

"Якщо Тимошенко виграє президентські перегони, то я б не виключив, що Тарута може з'явитися в якості прем'єр-міністра", - заявив Бузаров в ефірі телеканалу "Прямий". І пояснив свою точку зору тим, що "економічні програми цих кандидатів збігаються. Я вивчав і "Новий курс" Тимошенко, і стратегію "Україна 2030" Тарути - вони схожі з точки зору реформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсмана порівняли з директором ЖЕКу

На що ведучий програми "Підсумки дня" Євген Кисельов заперечив і, пославшись на якесь непублічне висловлювання Юлії Тимошенко, припустив, що на чолі уряду залишиться нинішній прем'єр Володимир Гройсман.

"Я чув, що на одній закритій зустрічі з представниками громадськості Юлія Володимирівна сказала, що вона залишить прем'єр-міністром Гройсмана", - сказав Кисельов.

Зовсім скоро, у квітні, стане відомо, хто з експертів виявиться правим. Зауважимо, експерти висували свої версії в припущенні, що переможе на президентських виборах Юлія Тимошенко. Однак самі ж вони поки змогли спрогнозувати лише вихід цього потенційного кандидата у другий тур виборів президента України.

"До другого туру, швидше за все, вийдуть Юлія Володимирівна і Петро Олексійович. Хоча шанси є і у Зеленського, і у Бойка, і у інших кандидатів. Ось тоді і досягне апогею боротьба претендентів ", - зазначив політолог Андрій Бузаров.

Партія "Основа" виступає за парламентську республіку з сильним прем'єр-міністром. Пропонує таку архітектуру системи влади, де президент відповідав би тільки за суверенітет і безпеку і був би гарантом Конституції. А економіка і соціальний блок стали б зоною відповідальності виключно прем'єр-міністра. "Основа" пропонує провести в Україні конституційну реформу і прийняти нову - народну Конституцію, яка б усунула нинішній дуалізм влади в країні.

Про необхідність створити нову Конституцію заявляла і лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. За її словами, над документом повинні працювати не політики, а активні громадські лідери, які добре розбираються в тому чи іншому напрямі.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман або Тарута? Кисельов посперечався з експертом про майбутнього прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути