пʼятниця, 12 вересня 2008 16:45

Гриценко Ющенку: "Це не президентська армія, це - українська армія"

Гриценко Ющенку: "Це не президентська армія, це - українська армія"
Голова комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко піддав критиці ініціативу Міноборони зі збільшенню кількості Зброєних Сил України на 21 тисячу осіб.

Про це повідомляє прес-служба глави комітету.

На думку Гриценка, це суперечить Державній програмі розвитку ВС України на 2006-2011 роки і породжує зайву проблему: де брати людей?.

Крім того, народний депутат нагадав, що саме Верховна Рада має право визначати граничну кількість особового складу Зброєних Сил, і додав, що до кінця в 2008 році в їх складі повинна залишитися 191 тисяча, а не 212 тисяч, як пропонується військовим відомством.

Анатолій Гриценко стурбований розбалансованістю в поглядах на військові проблеми серед гілок влади і непослідовністю в їх діях. Він відзначив, що на початку цього року Президент вносив пропозицію скоротити армію на 17 тисяч. Профільний комітет ВР заперечував і рекомендував скоротити армію на 9 тисяч, з яких лише 1 тисяча військовослужбовців. Тепер ініціатива - збільшити Збройніі Сили.

"Чисельність армії - не головний показник її боєздатності, - відзначив голова профільного комітету. - Найбільш показовим є стан техніки і озброєння, інтенсивність бойової підготовки, моральний дух".

Гриценко також стурбований тим, що Президент на обговорення майбутнього армії не запрошує членів Уряду.

"Це не президентська армія, це - українська армія. І питання забезпечення армії стосується всіх: і центральної влади, і місцевої. Не можна замикатися, а потім ставити під сумнів певні цифри. Какофонія навколо силових структур недопустима", - відзначив Гриценко.

Він підкреслив, що "армію може забезпечити ресурсами лише Уряд. І виключати його з цього процесу не можна. Навіть якщо Президентові не подобається Прем"єр-міністр".

Зараз ви читаєте новину «Гриценко Ющенку: "Це не президентська армія, це - українська армія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути