Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 19:20

Гриценко розповів про чергову забавку Ющенка

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає недоцільним створення у Батурині військового ліцею.

Про це Гриценко заявив сьогодні після засідання комітету.

"В Україні, в обласних центрах і Києві на сьогодні функціонують 16 військових ліцеїв. Щороку вони випускають тисячі юнаків, що є достатнім для забезпечення абітурієнтами вищих військових навчальних закладів", - пояснив Гриценко.

Разом з тим, він запропонував керівництву держави звернутися до радянського досвіду 1943 року, коли у великих містах і культурних центрах держави була створена низка суворівських та нахімовських училищ.

"Цей ліцей фактично буде створено в полі, у селі. Важко спрогнозувати, як там будуть розвиватися юнаки. Я вважаю, що в таких умовах можна створити не військовий ліцей, а монастир. Створення такого ліцею в Батурині є черговою забавкою Президента", - зазначив голова Комітету ВР.

Натомість він припустив, що на базі цього ліцею можна було б створити літній навчальний центр для ліцеїстів військових навчальних закладів, які вже існують в Україні.

4 березня 2008 року Президент України Віктор Ющенко своїм Указом доручив уряду створити у селищі Батурин (Чернігівська область) військовий ліцей.

Зокрема, Кабінету міністрів України було доручено вжити в установленому порядку заходів щодо створення до 1 вересня 2009 року у селищі Батурин військового ліцею на 1500 осіб для навчання і виховання в ньому учнів 5-12 класів.

Голова Громадської ради при Міністерстві оборони України Борис Андресюк повідомив, що військовому ліцеї в Батурині навчатимуться діти-сироти та діти з незаможних чи неблагополучних сімей, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко розповів про чергову забавку Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути