Ексклюзиви
субота, 16 серпня 2008 10:58

Гриценко: "Україні варто відкликати заявку на ПДЧ"

Україні варто відкликати свою заявку на ПДЧ з штаб-квартири НАТО, оскільки в країні не проводяться необхідні для вступу до альянсу реформи, заявив глава парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко в інтерв"ю "Дзеркалу тижня".

"Формальне ухвалення чи не ухвалення рішення про надання Україні ПДЧ в грудні є для нас не принциповим. На місці Ющенка я б відкликав заявку України на отримання ПДЧ з штаб-квартири НАТО. Але при цьому забезпечив його реальне виконання Україною без всяких рішень НАТО, вони не обов"язкові", - підкреслює він.

На думку Анатолія Гриценка, Україні необхідно прийняти власний ПДЧ, що стосується різних сфер державного управління, і скрупульозно його виконувати.

"Якщо на те пішло, то програма уряду "Український прорив" і є ПДЧ в баченні нинішнього уряду", - заявив депутат.

В той же час в умовах системної кризи влади в Україні дипломатичні зусилля, направлені на отримання ПДЧ в НАТО, лише ставлять лідерів альянсу в лоскітливе дипломатичне положення, вважає Анатолій Гриценко.

"Давайте не ставити альянс в незручне положення. Не потрібно перекладати на Європу свої проблеми", - заявив він.

На думку депутата, фактична відповідність вимогам і стандартам НАТО набагато сильніше впливає на можливість вступу до альянсу, ніж наявність чи відсутність ПДЧ.

"Багато країн стали членами НАТО без жодного ПДЧ. І сьогодні є європейські держави - не члени НАТО, які не збиралися і не виконуватимуть ПДЧ. Але завдяки ефективній внутрішній і зовнішній політиці можуть бути прийняті до альянсу у будь-який момент, як тільки подадуть заявку", - констатував Анатолій Гриценко, повідомляє Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Гриценко: "Україні варто відкликати заявку на ПДЧ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути