Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2008 09:44

Гриценко пропонує закладати гроші на дострокові вибори щороку

Народний депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Анатолій Гриценко пропонує щороку в державних бюджетах передбачати кошти на дострокові вибори.

Зокрема, сьогодні в парламенті він зареєстрував проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку фінансування виборів".

Гриценко пояснив, що метою його законопроекту є вирішення конфліктних питань, які виникають під час призначення дострокових виборів.

Тому він пропонує записати в законі, що кожного року в державному бюджеті передбачаються кошти на позачергові вибори Президента, Верховної Ради України, на місцеві вибори. Суми мають розраховуватись на підставі даних Центрвиборчкому.

Депутат наголосив, що цей законопроект не передбачає додаткових фінансових витрат, оскільки, якщо протягом року дострокових виборів не відбудеться, кошти перераховуватимуться на інші програми.

Водночас, він пропонує ввести у дію цей законопроект з 1 липня 2009 року, щоб зараз цим питанням не політизувати ситуацію й "не підігравати жодним чином заявам з Банкової (у Секретаріаті Президента наголошують на необхідності виділення цього року коштів на дострокові парламентські вибори)".

Гриценко зауважив, що у липні 2009 року Президент, відповідно до Конституції вже не матиме права розпускати парламент (за півроку до завершення своїх повноважень), більше того, парламент зможе передбачити відповідні кошти в бюджеті вже на 2010 рік, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко пропонує закладати гроші на дострокові вибори щороку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути