Ексклюзиви
вівторок, 09 вересня 2008 08:13

Гриценко не довіряє Ющенку і просить дати привселюдну обіцянку

Гриценко не довіряє Ющенку і просить дати привселюдну обіцянку
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова парламентського комітету з національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко просить Президента Віктора Ющенка привселюдно заявити про відсутність наміру застосовувати силу для вирішення політичної кризи.

Про це він сказав в ефірі телерадіокомпанії "Україна".

"Я б просив Президента, щоб він привселюдно заявив, що ні за яких умов не допускає застосування сили для вирішення цього політичного конфлікту", - сказав Гриценко.

На його думку, з такою заявою Ющенко повинен звернутися до українського народу.

Разом з тим, Гриценко впевнений, що силового варіанта вирішення політичної кризи не буде, а якщо і буде, то невдалий.

"Я б хотів висловити впевненість у тому, що силовий варіант в Україні не станеться, якщо будуть спроби, то невдалі. Хотів би закликати Президента до мудрості, дотримання закону і відповідальності", - підкреслив Гриценко.

Депутат вважає, що указ Президента про перевірку внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ дає можливість законно підняти за тривогою будь-яку частину і передислокувати цю частину зі зброєю куди завгодно.

Президент Віктор Ющенко 4 вересня вирішив перевірити стан реформування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ з 15 до 30 вересня.

Ющенко ухвалив створити інспекційну комісію з перевірки стану реформування внутрішніх військ МВС і поставив за обов"язок главі Секретаріату Президента Віктору Балозі у триденний строк затвердити персональний склад комісії.

Президент доручив голові комісії визначити структурні підрозділи внутрішніх військ МВС, які будуть перевірятися.

Комісія повинна здійснити перевірку з 15 до 30 вересня і за підсумками перевірки підготувати висновки та пропозиції для інформування Президента.

Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Гриценко не довіряє Ющенку і просить дати привселюдну обіцянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути