понеділок, 13 травня 2019 11:00

ГПУ, Мін'юст і НАБУ ретельно вивчать справу про рейдерство активів CNBM структурами Павла Фукса

ГПУ, Мін'юст і НАБУ ретельно вивчать справу про рейдерство активів CNBM структурами Павла Фукса
Антирейдерська комісія розглянула справу про спробу рейдерського захоплення китайської державної корпорації СNBM в Україні. Фото: lb.ua

Антирейдерська комісія при Кабінеті міністрів розглянула справу про спробу рейдерського захоплення і тиску на активи китайської державної корпорації СNBM в Україні - ТОВ "Схід Солар". За результатами розгляду комісія рекомендувала низці органів пильніше вивчити ситуацію навколо компанії виходячи з того, що Китай має намір продовжувати інвестувати кошти в Україну. Про це йдеться в рішенні комісії від 18 квітня 2019 року.

Зокрема, Генеральній прокуратурі і Національній поліції рекомендовано взяти під особливий контроль досудове розслідування кримінального провадження №42019000000000113.

Провадження стосується звинувачень ТОВ "Схід Солар" в шахрайських діях по відношенню ФК "Веста". Це новий кредитор за договорами позики "Актив банку", який придбав їх на торгах Фонду гарантування вкладів населення на початку 2019 року.

ФК "Веста" ЗМІ пов'язують з підприємцем Павлом Фуксом.

В "Схід Солар" відзначають, що звинувачення безпідставні, оскільки між сторонами існує незавершений господарський спір, і кримінальне провадження покликане посилити тиск на китайську сторону в цій суперечці. Антирейдерська комісія звернула увагу ГПУ і НПУ, що ТОВ "Схід Солар" майже на 100% належить компанії, що входить в одну з найбільших держкорпорацій КНР.

Також комісія рекомендувала ТОВ "Схід Солар" звернутися в Мін'юст і Дисциплінарну комісію приватних виконавців про необхідність проведення позапланової перевірки виконавця, який порушив закон, виконуючи рішення Госпсуду Миколаївської області про арешт рахунків китайської компанії в інтересах ФК "Веста". Мін'юсту доручено розглянути клопотання в установленому законом порядку.

Крім того, комісія рекомендувала компанії звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дії судді Печерського райсуду Києва, яка також наклала арешт на майно компанії в рамках кримінального провадження. ВСП рекомендовано розглянути скаргу.

Комісія також рекомендувала Національному антикорупційному бюро розглянути заяву "Схід Солар" щодо дій посадових осіб ФК "Веста", які за змовою з посадовими особами правоохоронних і судових органів намагаються незаконно заволодіти активами компанії.

Раніше CNBM звернулася до уряду з т. зв. "повідомленням про намір дозволити інвестиційний спір через процедуру переговорів". Це документ, що передбачає судовий розгляд інвестора проти держави Україна через ненадання доступу до справедливого правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ, Мін'юст і НАБУ ретельно вивчать справу про рейдерство активів CNBM структурами Павла Фукса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути