Ексклюзиви
четвер, 26 лютого 2015 14:57

Гонтарева зберегла та поширила корупцію в НБУ - експерт

Гонтарева зберегла та поширила корупцію в НБУ - експерт
Фото: expres.ua

 "Батьківщина" та "Самопоміч" мають заявити, що вийдуть з коаліції, якщо не буде подання про відставку Валерії Гонтаревої. Так Gazeta.ua політолог Олег Соскін прокоментував такий намір "Радикальної партії".

"Ляшко правильно робить, якщо хоче мати перспективу для своєї партії. Він налаштований на те, щоб не втратити ті позиції, які завоював. Якщо йде знищення національної валюти, галопуюча інфляція, як керівник політичної сили, не хоче на себе брати політичну відповідальність. Чи виконає він цю погрозу - це питання. Якщо так, значить, став уже зрілим політиком. Якщо долучаться "Батьківщина" та "Самопоміч", розпадеться ця неправильно "зшита" кланово-олігархічна більшість. Тоді у відставку мають піти прем'єр та голова Верховної Ради. Якщо не сформують нову коаліцію, будуть вибори - проходитиме нормальний процес. Нинішня більшість себе вичерпала та показала свою недієздатність. Яценюк виявився некомпетентним та нездатним до того, щоб вивести Україну на шлях кардинальних трансформацій. Гройсмана взагалі не можна було призначати, бо до того, провалив усе, що міг, зокрема адміністративно-територіальну реформу", - зазначив він.

За словами експерта, ці три політичні сили можуть добитися відставки Гонтаревої. "Якщо вони не відступлять, їх не залякають чи не куплять, як то було із голосуванням за бюджет, все вийде. Покажуть, що вони - з народом, а не олігархічними бандами. Так само мають вчинити мажоритарники. Бо Гонтарева не впоралася із завданнями. Зберегла та поширила корупцію у Нацбанку. Тому Ляшко ставить таку вимогу президенту. А Порошенко навпаки - хоче примусити його вибачатися перед головою НБУ. Але це ж не та ситуація, коли вони сиділи в ресторані, а Ляшко вилив на Гонтареву бокал французького вина, і Порошенко вступився. Вона - керівник, який вчинив злочин. Повинна за це відповісти", - наголосив Соскін.

"Хто призначав Гонтареву, "руки виламував" у Верховній Раді, щоб проголосували? Порошенко. Тому він та депутати, які підтримали, несуть персональну відповідальність. Ми маємо повний крах банківської, валютної системи. До цього призвела така монітарна політика Нацбанку. МВФ не може дати кредит, тому що залишилася стара корупційна система. Вони розуміють, що ці гроші будуть розкрадені. Хто тоді за це відповідатиме? Знають, що Україна банкрут. Якщо їй дати цей кредит, за три-чотири роки повернути не зможе. Що вже говорити про відсотки", - додав політолог. 

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева зберегла та поширила корупцію в НБУ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути