четвер, 21 лютого 2019 17:12

Головою виборчкому став керівник організації, яка піднімала російський триколор у Дніпрі

Головою виборчкому став керівник організації, яка піднімала російський триколор у Дніпрі
У Дніпрі виборчком очолив одіозний Віктор Марченко.

У Дніпрі голова забороненої організації "Союз радянських офіцерів" Віктор Марченко став головою окружної виборчої комісії №24. Відповідне рішення про його призначення оприлюднила Центральна виборча комісія.

Марченко призначений за квотою кандидата в президенти Сергія Капліна, повідомляє "Радіо Свобода"

Рішення викликало обурення активістів організації С14.

Представник С14 Андрій Куліш зауважив, що призначення головою ОВК "людини, яка організувала проросійські мітинги, закликала публічно до сепаратизму, чекала "русскую освободительную армию" – "це плювок в душу патріотам".

Засідання комісії у четвер фактично не відбулось через відсутність кворуму. З приміщення ОВК його намагались вигнати, а коли він відмовився, викликали поліцію.

"Я відмовився залишити засідання. Тоді Марченко викликав поліцію. Поліція прибула вже після того, як вони оголосили перерву через відсутність кворуму. Я хотів запропонувати членам комісії оголосити недовіру голові, розповів про його діяльність. Однак більшість стали на його захист. Є ще один легальний шлях його позбавити цієї посади – кандидат може його відкликати, і він вже це пообіцяв", – сказав активіст.

15 червня 2017 року в Дніпрі суд заборонив організацію "Союз радянських офіцерів". Позивачем у цій справі виступало міське управління юстиції. Відповідачем – громадська організація "Союз радянських офіцерів", яку обвинувачували в закликах до повалення влади та проросійській пропаганді, зокрема втому, що в березні 2014 року члени організації піднімали на флагштоці перед будівлею міської ради російський прапор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові знайшли дитячий осередок "руского міра"

В Україні викрили злочинне угрупування, яке у співпраці з російськими структурами мало організувати піраміду з підкупу виборців на користь одного з кандидатів. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Головою виборчкому став керівник організації, яка піднімала російський триколор у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути