Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2007 19:15

Голова Верховного суду просить вивести його зі складу Ради нацбезпеки

Голова Верховного суду України Василь Онопенко просить президента України Віктора Ющенка вивести його зі складу Ради національної безпеки і оборони.

Як повідомляє прес-служба Верховного суду, з відповідною заявою Василь Онопенко звернувся до президента в середу, 25 квітня.

Своє рішення Онопенко пояснює тим, що перебування голови Верховного суду у складі РНБО не відповідає його правовому статусу, визначеному статтею 107 Конституції, згідно якої РНБО створюється при президентові для координації і контролю діяльності органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

Рішення В.Онопенка також викликане "необхідністю забезпечення реалізації конституційного принципу розподілу влади на законодавчу, виконавчу і судову".

Президент ввів Василя Онопенка до складу РНБО 12 лютого цього року.

РНБО очолює президент України. Секретарем РНБО є Віталій Гайдук.

В даний час до складу РНБО входять прем"єр, перший віце-прем"єр, який також є міністром фінансів, міністри закордонних справ, оборони, внутрішніх справ, глава секретаріату президента, начальник Генерального штабу - головнокомандуючий Збройних сил України, глава Служби зовнішньої розвідки.

Голова Верховного суду, а також голова Верховної Ради і голова Національного банку України входять до складу РНБО за згодою, повідомляє Интрефакс.

Зараз ви читаєте новину «Голова Верховного суду просить вивести його зі складу Ради нацбезпеки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути