Ексклюзиви
субота, 22 березня 2008 12:53

Голова КС: "Немає органу – немає проблеми"

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак критикує анонсований у пресі проект конституційної реформи, що передбачає ліквідацію КС та передачу його повноважень відповідній палаті Верховного суду.

На його думку, метою законопроекту є усунення "незручного" органу, рішення якого, за Конституцією, є остаточними і не підлягають оскарженню, пише "Дзеркало тижня".

"Замість запровадити відповідальність за невиконання рішень Конституційного суду України, планується ввести в дію механізм перегляду та скасування ухвал новоствореної конституційної палати Верховного суду України", — пояснив Стрижак.

В якості прикладу невиконання рішень КС він навів закон про державний бюджет України на 2008 рік, положення якого, за словами Стрижака, суперечать шести рішенням Конституційного суду стосовно соціального захисту громадян.

"Захищаючи конституційні права і свободи громадян нашої держави, Конституційний суд України, вочевидь, створює проблеми для певних органів державної влади та їхніх посадових осіб", — наголосив голова КС.

"Замінимо незручний єдиний орган конституційної юрисдикції на кишенькову палату, підпорядковану голові Верховного суду та його заступникам, надамо про всяк випадок повноваження пленуму Верховного суду скасовувати її рішення, і… немає органу — немає проблеми!" — підсумував Стрижак, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Голова КС: "Немає органу – немає проблеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути