Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2021 10:08

Голова фракції "Слуга народу" Арахамія ночами засідає в ресторанах з ОПЗЖ

Голова фракції "Слуга народу" Арахамія ночами засідає в ресторанах з ОПЗЖ
Арахамія не міг пригадати, про що дві години говорив з ОПЗЖ у ресторані.Фото: sluga-narodu.com

Голова президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вночі зустрічається в ресторані з ОПЗЖ.

Про це розповів журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

16 вересня цього року біля ресторану Eshak у Києві журналісти зафіксували кортежі з охороною. Близько опівночі з закладу вийшов нардеп від ОПЗЖ Ігор Абрамович. На ґанку ресторану спілкувався з Арахамією. Згодом веселий "слуга" покинув ресторан на Toyota.

Також на нічній зустрічі був ще один нардеп від "СН" Остап Шипайло - член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. "Слуга народу" сів у броньований Mercedez депутата з ОПЗЖ.

Абрамович - один із 47 депутатів, які підписали звернення до Конституційного суду, що заблокувало антикорупційну реформу і спричинило конституційну кризу, сказано в сюжеті.

Його називають близьким до бізнесменів Віталія Хомутинніка і Павла Фукса, який нещодавно потрапив під санкції РНБО. З Хомутинніком в Абрамовича спільний газовидобувний бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" Клочко втікав від журналістів - його назвали брехуном

Коли журналіст запитав нардепа з ОПЗЖ про нічну зустріч з Арахамією, той відповів: "У мене з ним хороші, товариські взаємини. Політичні питання обговорювали".

Сам Арахамія заявив у коментарі, що зустрічається зі всіма фракціями та групами, крім "Європейської солідарності".

"Слуга" сказав, що обговорював з Абрамовичем "робочі" питання і назвав того "впливовим всередині ОПЗЖ".

"Керівник президентської фракції Арахамія, член комітету з питань енергетики Шипайло та парламентар з ОПЗЖ Абрамович більш як 2 години обговорювали якісь питання. І ніхто з них не може пригадати, які саме", - каже Михайло Ткач.

Також журналісти зафіксували, як 24 серпня ввечері біля того ж ресторану був припаркований броньований Mercedez, поряд - Land Cruiser, яким користується Арахамія.

Після того, як охорона звернула увагу на авто журналістів, почала комусь телефонувати. Біля ресторану з'явився помічник-консультант Арахамії Петро Домашенко, сів за кермо, і авто залишило парковку.

Згодом до ресторану підігнали позашляховик, і охорона поклала в машину сумку і чорний пакет. Далі з заднього двору ресторану виїхав Mercedez, і позашляховик рушив за ним. Журналісти з'ясували, що кортежем користується бізнесмен Вемір Давітян і що той відвідує Офіс президента.

"У ЗМІ про пана Давітяна майже немає згадок. Його фото ми знайшли на сайті благодійного фонду дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, так званого кримінального авторитета на прізвисько Нарік. На сайті фонду зазначено, що Давітян його віцепрезидент.

Джерела "Української правди" називають Давітяна правою рукою Арахамії та куратором Запорізької області від Офіса президента", - розповів Ткач.

Також журналісти з'ясували, що Арахамія в січні й лютому цього року літав до Відня з дружиною бортом, який належить структурам підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Це "слуга" робив під час закритого через пандемію авіасполучення з ЄС.

Торік у жовтні журналісти повідомляли, що помічника президента Сергія Шефіра вночі таємно возять на Mercedes-Maybach, яким користується охорона Ріната Ахметова, в маєток олігарха.

Статки Ахметова за рік зросли майже втричі - з $2,8 млрд до $7,6 млрд, повідомляли ЗМІ. Олігарх - найбагатший в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Голова фракції "Слуга народу" Арахамія ночами засідає в ресторанах з ОПЗЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути