Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 08:18

Голодна Савченко чекає на поліграф

Голодна Савченко чекає на поліграф
Надія Савченко на три дні переривала голодування, щоб пройти поліграф. Фото: bun.com.ua

Підозрювана в підготовці теракту нардеп Надія Савченко 26-ий день голодує в слідчому ізоляторі. Робила перерву на три дні, однак напередодні відновила свій протест.

Сьогодні запланований допит затриманої на поліграфі. За інформацією сестри нардепа Віри Савченко, він розпочнеться о 9:00.

"Нагадаю, що на основі показів поліграфа проти фінансиста екс-президента Януковича, пана Колобова, генпрокурор Луценко закрив кримінальне провадження. Мабуть, фінансист добре перед тим "подякував" . Цікаво й те, що генпрокурор відряджав поліграфолога до Колобова аж до далекої Іспанії. Пане прокурор, а чи вам стане духу закрити справу проти Надії Савченко, якщо поліграф продемонструє її правоту та правду?" - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко з СІЗО висуває ультиматуми

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії. Їй загрожує покарання аж до довічного ув'язнення.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

Зараз вона перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. 23 березня оголосила голодування. 13 квітня допит на поліграфі Савченко призупинили. Через послаблення здоров'я нардепа провести процедуру коректно було неможливо. Після того арештована погодилася поїсти, щоб мати змогу пройти поліграф.

Зараз ви читаєте новину «Голодна Савченко чекає на поліграф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути