Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 11:32

Голову райадміністрації звільнили за сфальшованими обвинуваченнями – нардеп

Голову райадміністрації звільнили за сфальшованими обвинуваченнями – нардеп
Перед звільненням голову Арбузинської райдержадміністрації Миколаївської області Олександра Палія позбавили доступу до державної таємниці. Фото: pervomaisk.info

Голову Арбузинської райдержадміністрації Миколаївської області Олександра Палія звільнили за сфальшованими обвинуваченнями Служби безпеки. Відповідний наказ підписав президент Петро Порошенко 20 грудня. Справжня причина звільнення в тому, що голова РДА був незручний керівництву області.

Про це у Facebook написав народний депутат Аркадій Корнацький.

"Президент України звільнив з посади Олександра Палія. Чиновником він став три роки тому за моєю рекомендацією, під мою відповідальність. За його чесність і всупереч дикому спротиву всього миколаївського корупційного кодла. Це було одне із тих особистих рішень президента Порошенка, які вселяли віру і надію в довгоочікувані зміни. Палій не підвів мене. Але, як виявилося, не вписався в ту реальну діяльність, яку розгорнула "нова влада" вже з весни 2014 року і яка прямо суперечила клятвам "партій Майдану" та їх лідерів. Тому вже з перших днів його роботи головою державної адміністрації практично звідусіль, як від обласних чиновників-корупціонерів, так і з боку корумпованих різнокаліберних депутатів, на Палія почалися "наїзди", - зазначив Корнацький.

"Палій вистояв і з огляду своїх невеликих посадових можливостей робив у районі все, що міг із того, що так потрібно людям. Не змогли корупціонери знайти для його звільнення бодай якихось "гріхів" у роботі, тож позбавили доступу до державної таємниці. Акт про якесь дрібне і все одно неіснуюче "порушення" приписів СБУ було грубо сфальшовано. Як потім було сфальшовано подання від ОДА до Кабміну на звільнення Палія і також погодження Кабміну на це звільнення", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миколаївщина потопає в беззаконні

9 листопада Верховна Рада внесла зміни до закону щодо окремих питань проходження державної служби. Він скасував норми про те, що кандидатури на посади голів місцевих державних адміністрацій обирала конкурсна комісії. Тепер голів місцевих держадміністрацій призначає президент за поданням Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Голову райадміністрації звільнили за сфальшованими обвинуваченнями – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути