Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2008 19:27

Гладчук: Причина перевиборів у Києві – київська земля

Вільної землі в Києві в 2006 році не було зовсім. Про це сьогодні заявив голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин Олексій Євлах під час круглого столу на тему "Київська земля як об"єкт політичної гри".

"Вся земля була роздана в 2003-2004 рр. Тепер ми займаємося виключно технічними питаннями: закріплення землі за вже існуючими об"єктами і переукладанням договорів оренди", - повідомив він.

Також голова комісії з питань земельних відносин заявив, що проти команди Черновецького була проведена інформаційна атака. "ЗМІ підсумовували кількість питань, винесених на сесію Київради і кількість виділених соток. І подавали інформацію тенденційно-популістськи – в стилі "Київрада раздерибанила землю", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань земельних відносин.

Олексій Євлах вважає, що якби земельна тема не була розкручена, була б розкручена інша – квартирна або соціальна. "На сьогодні земля в Києві розподілена між 10-12 великими гравцями ринку, - вважає він. - І 1 жовтня 2007 року насправді була зроблена спроба Київради провести інтервенцію на земельний ринок, знизивши активність тих, хто раніше був при владі і став великим землевласником завдяки попередній владі".

"Земля в Києві розподілена між 10-12 великими гравцями ринку"

На думку пана Євлаха, сесія 1 жовтня сприймається болісно опонентами команди мера Леоніда Черновецького тому, що київська влада спробувала знизити ціни на житло. І це налякало гравців ринку. "Саме від Києва залежить ціна на нерухомість в Україні. Адже зламавши необґрунтоване підвищення цін на ринку Києва команда Черновецького спробувала б змінити на краще ситуацію на ринку нерухомості України. Землі, які попередня влада зарахувала до сільськогосподарського призначення, становлять 14 млн. кв. м, і на них можна було б забезпечити житлом 40 тисяч сімей. А рішення Київського апеляційного господарського суду, який скасував рішення Київради від 1 жовтня 2007 року, фактично повернуло ці землі в довгострокову оренду бізнес-групі Андрія Іванова. В результаті цього київський бюджет втратить близько 3 млрд. грн., а кияни – соціальне житло", - звернув увагу Олексій Євлах.

У свою чергу кандидат в мери Києва Вадим Гладчук зазначив, що причина перевиборів – київська земля. За його словами, він переглянув партійні списки в Київраду і побачив серед них багато забудовників. У Блоці Кличка є Парцхаладзе, а в БЮТі - Куровський, Губський, Семинога, Денис Москаль, Штейнас ("Велика Кишеня"). "Київська земля – це мільярди. Команда Черновецького займалася земельними питаннями не на користь забудовників, і вони вирішили провести перевибори в Києві", - додав Гладчук, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Гладчук: Причина перевиборів у Києві – київська земля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути