понеділок, 13 жовтня 2008 16:18

Генсека НАТО не так зрозуміли про запрошення України

Генсека НАТО не так зрозуміли про запрошення України
У НАТО зазначають, що слова генерального секретаря організації Яап де Хооп Схеффера відносно того, що дуже рано говорити про запрошення України і Грузії до альянсу, були подані в контексті, відмінному від того, який мав насправді генсек.

Про це в понеділок у Брюсселі повідомив офіційний представник альянсу Джеймс Аппатурай, коментуючи поширену ЗМІ інформацію з посиланням на інтерв"ю Яап де Хооп Схеффера угорській газеті "Непсабадшаг" про те, що зараз ні та, ні інша країна не готові до членства в НАТО, і поки "дуже рано говорити, коли вони отримають формальне запрошення до Альянсу".

"Генеральний секретар говорив це відносно широкої дискусії з питання Плану дій щодо придбання членства. Він сказав дві речі, і я це пам"ятаю дуже чітко. Перше, що рішення навіть відносно ПДЧ не на сьогодні, маючи на увазі конкретний день, але не маючи на увазі грудень, і підкреслив, що перша оцінка буде дана в грудні. А сьогодні - початок жовтня, і це - не час для рішень щодо ПДЧ. І друге, що він сказав, так це те, що і членство також не для сьогодні. І я думаю, всі це розуміють", сказав Аппатурай.

Офіційний представник ще раз нагадав, що перша оцінка відносно ПДЧ буде зроблена в грудні. "І яким би не було рішення щодо ПДЧ, це - наступний крок. І обидві країни повинні продовжувати працювати, щоб досягти стандартів, необхідних членству", підкреслив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Генсека НАТО не так зрозуміли про запрошення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути