Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 16:15

Генпрокуратура порушила кримінальну справу через тиск на суддів КС

 Слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів Конституційного Суду, у тому числі й діяльність судді-доповідача Сюзанни Станік, при розгляді по суті справи за поданням про конституційність Указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, справу порушено за частиною 1 статті 376 Кримінального кодексу України та прийнято до провадження слідчим Генеральної прокуратури України. (Ст. 376. "втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов`язків або добитися винесення неправосудного рішення").

За даними прес-служби, кримінальну справу було порушено після перевірки Генпрокуратурою низки фактів. Зокрема, ГПУ встановила, що "з метою перешкодити виконанню суддями КС обов"язків" в Інтернет-виданнях, а також у ЗМІ розповсюджується інформація, яка не відповідає дійсності, є неправдивою та дискредитує суддю-доповідача у цій справі Cюзанну Станік. При цьому прес-служба нагадала інформацію про нібито незаконне отримання Станік квартири вартістю 2 млн. доларів. За цим фактом Генеральною прокуратурою проведено перевірку, в порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю події злочину, оскільки з"ясовано, що квартира була отримана внаслідок договору дарування від близької родички у відповідності до вимог чинного законодавства.

Також, за даними прес-служби ГПУ, було перевірено законність придбання квартири цією родичкою і встановлено, що права власності на неї було отримано законно на підставі інвестиційного договору ще чотири роки тому.

Крім того, як зазначають в Генпрокуратурі, на брифінгу в СБУ була оприлюднена інформація про отримання близьким родичем Станік нерухомих об"єктів. Ця інформація в подальшому була розповсюджена в засобах масової інформації "з метою впливу на свідомість суддів Конституційного Суду України при розгляді ними справи по суті", йдеться у повідомленні ГПУ, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура порушила кримінальну справу через тиск на суддів КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути