середа, 28 травня 2008 13:14

Генпрокуратура перевірить, чи погрожував Портнов своїй колезі вбивством

Генеральна прокуратура України має намір повторно розслідувати кримінальну справу трирічної давності проти народного депутата від БЮТ Андрія Портнова.

Як пише "Дело", в розпорядження газети потрапили документи слідства, згідно з якими Портнов підозрювався в загрозі життю співробітниці Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Матеріали цієї справи, яку порушила Генпрокуратура проти Портнова три роки тому, силовики планують витягти з архіву, щоб додати до матеріалів нового розслідування, розпочатого 19 травня 2008 року, в якому Портнову інкримінують замах на незаконну приватизацію.

Події, які описуються в судових рішеннях і листуванні МВС з прокуратурою, що потрапили в розпорядження "Дела", відбувалися в 2004-му - початку 2005-го, коли Портнов працював в ДКЦПФР.

Сам ПортновВ називає всі звинувачення сфальсифікованими і вказує на рішення судів, що виправдали його ще тоді. Крім того, народний депутат говорить про лист прокурора Голосіївського району Києва, який приносив вибачення за порушення справи.

У той же час джерело в прокуратурі повідомило, що забута "справа Портнова" не має терміну давності.

Як зазначає газета, наприкінці 2004 року в правоохоронні органи надійшла скарга. Начальник юридичного управління ДКЦПФР Оксана Сахнацька звинуватила Портнов в тому, що він погрожував їй убивством прямо в приміщенні Держкомісії. У січні 2005 року прокурор Голосіївського району Києва Михайло Іванець порушив за цим фактом кримінальну справу.

Конфлікту передували ряд кадрових змін у ДКЦПФР. До листопада 2004 року Портнов займався юридичним управлінням комісії: спочатку на посаді першого заступника виконавчого секретаря, а потім - члена комісії. Далі ця функція перейшла до іншого чиновника, який привів нового керівника юруправління, – Сахнацьку.

Портнов не погодився з призначенням, оскільки, за його словами, кандидатура не була узгоджена з виконавчим секретарем Держкомісії.

За даними свідків у матеріалах прокуратури Голосіївського району Києва, стосунки між Портновим і Сахнацькою відразу не склалися, продовжує газета. Сам Портнов розповів слідчому, що 4 листопада 2004 року на нараді юруправління повідомив присутнім про порушення указу президента при призначенні нового керівника. А через 5 днів, за даними двох співробітників юрдепартаменту, між Сахнацькою і Портновим відбувся конфлікт. Саме цього дня він нібито і погрозив їй убивством – за словами самої Сахнацької, щоб вона пішла з посади.

Сахнацька не виключила, що те, що сталося, було спровоковано службовим розслідуванням, яке вона ініціювала проти одного із співробітників юруправління Ганни Глушко, котра нібито дружила з Портновим і розраховувала зайняти крісло начальника юруправління ДКЦПФР.

Портнов у коментарі "Делу" заявив, що погроз з його боку не було, хоча не заперечує факту розмови з Сахнацькою. "Це сфальсифікована справа", - запевнив Портнов, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура перевірить, чи погрожував Портнов своїй колезі вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути