Ексклюзиви
субота, 24 січня 2009 18:35

Генпрокуратура хоче розібратися, кого лобіює Тимошенко в газі

Генеральна прокуратура перевірить інформацію про те, що прем"єр Юлія Тимошенко нібито лобіює інтереси певної компанії з експорту газу, на вимогу секретаріату президента.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв"ю "Дзеркалу тижня".

"Днями ми отримали лист із секретаріату президента про те, що, можливо, Тимошенко лобіює інтереси певних підприємств у цьому контексті. Найближчим часом ми обов"язково перевіримо інформацію, викладену в ньому", - сказав він.

Як відомо, раніше депутат-регіонал Юрій Бойко звинуватив Тимошенко у лобіюванні компанії з експорту газу FKRtt Universal Swissland, діяльність якої нібито відновлено Ігорем Бакаєм та Віктором Медведчуком.

Між тим, Медведько на запитання щодо звинувачень на адресу президента Віктора Ющенка та його оточення щодо нібито причетності до газового бізнесу, сказав: "Це ж не перша така заява, і ми перевіряли інформацію і раніше, і тепер".

"Тетяна Всеволодівна Корнякова сьогодні (21 січня) доповіла, що перевірку здійснено, зв"язку Віктора Андрійовича особисто або членів його сім"ї з газовими оборудками не встановлено. Ми можемо твердо сказати, що цього немає", - заявив генпрокурор.

На запитання, чи можна сказати це ж щодо оточення президента, Медведько відповів: "Перевірка з інших питань триває".

Він також зазначив, що питання "РосУкрЕнерго" є "серед інших, що становлять зміст нашої перевірки".

На запитання щодо розслідування з приводу компанії "Петрогаз", яку підозрювали у причетності до схем "РосУкрЕнерго" і зв"язку з братом президента Петром Ющенком, генпрокурор відповів:

"Це питання вивчалося, перевірка проводилася, але рішення в порядку статті 97 КПК (приводи і підстави для порушення кримінальної справи) не приймалося. Ми просто інформували керівництво держави про те, що перевірку проведено. Ніяких таких матеріалів щодо "Петрогазу" в нас немає".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура хоче розібратися, кого лобіює Тимошенко в газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути