середа, 16 липня 2008 16:28

Генпрокуратура через ЗМІ викликає Жванію на допит

Генеральна прокуратура запрошує депутата Давида Жванію прибути о 10 годині 23 липня 2008 року на допит до Головного управління з розслідування особливо важливих справ у якості свідка справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"У зв"язку з тим, що Жванія останнім часом дуже активно виступає у засобах масової інформації із заявами та інтерв"ю, що стосуються предмета розслідування у цій кримінальній справі, а від надання свідчень у встановленому законом порядку ухиляється, прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена через засоби масової інформації запросити його 23 липня 2008 року на 10 годину до Головного управління з розслідування особливо важливих справ як свідка на допит", - йдеться у ньому.

"Користуючись нагодою, хочемо зауважити, що відповідно до ст. 24 Закону України "Про статус народного депутата України", народний депутат України зобов"язаний додержуватись вимог Конституції та законів України", - заявляють у прес-службі.

У ГПУ також заявляють, що Жванія був на допитах лише двічі, і вони так і не були завершені, "після чого з 22.02.2008 року до цього часу на жоден із 10 викликів не з"явився та не надав будь-яких відомостей, які б свідчили про поважність причин його неявки".

"Повістки для Жванії направлялись рекомендованими з повідомленням листами як на його домашню адресу, так і у Верховну Раду", - сказано у повідомленні.

Зокрема, як стверджують у ГПУ, голові Верхової Ради був направлений лист з проханням вирішити питання про вручення двох повісток Жванії на 10 і 12 червня 2008 року, однак 9 червня апаратом Верховної Ради ці повістки були повернуті з відповідним листом про неможливість їх вручення Жванії, який "упродовж останніх днів не реєструвався перед пленарними засіданнями Верховної Ради".

Крім того, зазначають у ГПУ, 20 червня Генпрокуратура направила міністру внутрішніх справ доручення, "яким зобов"язала його забезпечити особисте вручення Жванії повісток про явку до слідчого прокуратури на 1 і 4 липня 2008 року та вжити всіх можливих, передбачених законом заходів".

"9 липня 2008 міністр надіслав відповідь, що особисто вручив вказані повістки Жванії у приміщенні Верховної Ради в присутності народних депутатів", - йдеться у повідомленні. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура через ЗМІ викликає Жванію на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути