вівторок, 12 листопада 2019 16:20

Гаазький суд зобов'яже Росію відповідати за все – МЗС

Гаазький суд зобов'яже Росію відповідати за все – МЗС
Росію судять. Фото: liga.net

Міжнародний суд ООН в Гаазі не дозволить Російській Федерації ухилитися від відповідальності.

Окрім того, суд вже змушує Росію виправдовуватись і розповісти, як саме запобігала і не допускала фінансування тероризму своїми посадовими особами, повідомили в Еспресо.TV з посиланням на заступницю міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олену Зеркаль.

Заступниця міністра відзначила важливість такого рішення.

"У своєму меморандумі , який РФ має представити наступного року, вона має навести, які заходи вживали, аби забезпечити слідство, недопущення, правове співробітництво по всім фактам і доказам, які ми наводимо у своєму меморандуму і додатках", - повідомила Зеркаль.

Також заступниця міністра зазначила, що Росія може займатись "правовою гімнастикою" - намагатиметься довести, що Бук вони постачали, не розуміючи, що він може стріляти по цивільному літаку.

Окрім цього, Олена Зеркаль розповіла, що Україна проситиме у суді. По-перше, це встановити і припинити порушення. А по-друге, аби Росія компенсувала все збитки.

"Це наш моральний обов'язок довести, що РФ і посадовці винні у збитті боїнгу MH-17, у постачання зброї на територію України, завдяки якій були скоєні терористичні акти у Маріуполі, Волновасі, Краматорську, Харкові і все це відбувалось за фінансової підтримки посадових осіб РФ і вони знали, навіщо подають цю зброю і підтримку", - наголосила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивати українців у Росії не вважається злочином

У Києві біля посольства Росії в день 67-річчя президента РФ Володимира Путіна відбулася акція "Суд над Путіним".

Активісти провели імпровізований Гаазький суд над Путіним за вчинені ним військові злочини проти людяності. Зокрема, активіст, переодягнений у костюм ув'язненого Путіна, давав показання за скоєні злочини в Грузії, Молдові, Україні - на Донбасі та в Криму, Чечні та Сирії, передає "Цензор. Нет".

Зараз ви читаєте новину «Гаазький суд зобов'яже Росію відповідати за все – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути