Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 09:01

G7 висловилися щодо нової програми співробітництва України з МВФ

Домовленість між Міжнародним валютним фондом та українською владою щодо нової програми макрофінансової допомоги stand-by є ключовим кроком на шляху забезпечення економічної стабільності України.

Про це йдеться у заяві послів країн "Великої сімки", оприлюдненій на twitter-сторінці канадського головування у групі послів G7.

"Посли країн "Великої сімки" вітають досягнуті між МВФ та українською владою домовленості щодо нової програми у форматі stand-by. Ключовий крок на шляху забезпечення майбутньої економічної стабільності України та подальшого економічного зростання", - ідеться у повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $8 млрд після впровадження нової програм МВФ

19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% із 1 листопада. Відразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки stand-by.

До цього Україна співпрацювала з МВФ за програмою розширеного фінансування - EFF. Вона передбачає виділення Україні $17 млрд до 2019-го. Київ отримав $6,7 млрд. Після цього через політичну кризу та зміну уряду виникла тривала пауза.

Зараз ви читаєте новину «G7 висловилися щодо нової програми співробітництва України з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути