вівторок, 19 лютого 2008 08:45

Франція проти приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО

Низка європейських країн, зокрема, Франція, не підтримають на квітневому саміті НАТО в Бухаресті заявку України на приєднання до Плану дій щодо членства в альянсі.

Про це заявив держсекретар Франції по європейських справах Жан-П"єр Жуйє.

"Так само, як і інші наші партнери, зокрема, Німеччина, ми вважаємо, що це трохи передчасно: потрібно дати більше часу, щоб Україна виконала свою роботу. Поспіх не буде корисним... приналежність до Європи не зводиться до питання приналежності до НАТО", - повідомив Жуйє.

За словами Жуйє, Франція, як і низка європейських партнерів, була трохи здивовані "тим поспіхом, в якому формулювалася заявка на отримання Плану дій щодо членства в НАТО".

"Ухвалити таке рішення за три місяці до проведення Бухарестського саміту - а це вже скоро - надзвичайно важке завдання. Потрібно також розуміти, що приєднання до цього процесу перетворює Україну на партнера альянсу у військовому сенсі - тому що НАТО, варто пам"ятати, є, перш за все, військовим блоком", - відзначив дипломат.

Нагадаємо, що в середині січня президент України Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко і спікер Арсеній Яценюк надіслали лист генсекові НАТО Яапу де Хооп Схефферу, в якому висловили надію, що країна приєднається до ПДЧ на саміті альянсу в Бухаресті на початку квітня.

Цей крок керівництва України вже викликав бурхливу реакцію опозиції, яка заблокувала роботу парламенту, вимагаючи швидкого проведення референдуму по вступу країни до альянсу, пише РИА Новости-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Франція проти приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути