Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2007 09:56

Франція може визнати Голодомор 32-33 років геноцидом українського народу

Французька національна асамблея зареєструвала законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі, зазначивши, що якщо законодавча ініціатива швидко назбирає на свою підтримку 100 підписів, пропозицію буде розглянуто в найближчі терміни.

Законопроект про визнання українського геноциду запропонований депутатом від Півночі Крістіаном Ванетом. Торік він також виступив з аналогічною законодавчою ініціативою, але через підготовку до парламентських виборів, які відбулися у Франції в червні цього року, проект не встигли розглянути.

Нинішня законодавча ініціатива приурочена до 75-ї річниці Голодомору. Французький депутат правої політичної орієнтації вважає, що усі геноцидні злочини, скоєні упродовж ХХ століття, мусять бути офіційно засудженими, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Франція може визнати Голодомор 32-33 років геноцидом українського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути