пʼятниця, 18 квітня 2008 15:05

Фонд держмайна забороняє продавати "Укретелеком"

Фонд державного майна виступає проти негайного продажу 67,79% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком".

Про це на прес-конференції повідомила голова ФДМУ Валентина Семенюк-Самсоненко.

"З такою поспішністю продавати "Укртелеком" не можна", - сказала Семенюк-Самсоненко.

З її слів, для приватизації "Укртелекому" необхідно вивести всі об"єкти соціальної сфери зі статутного фонду компанії, що зроблено не було.

Крім того, у затверджених Кабміном умовах конкурсу не були враховані пропозиції профспілок про захист працівників від можливих звільнень.

Семенюк-Самсоненко також підкреслила, що у ФДМУ ще не надійшла постанова Кабміну про затвердження умов приватизації "Укртелекому".

Також вона розкритикувала доручення Кабміну, яке надійшло до фонду, провести протягом двох тижнів інвентаризацію майна "Укртелекому", зазначивши, що здійснити це в такі строки неможливо.

Голова ФДМУ підкреслила, що всі свої міркування щодо приватизації "Укртелекому" вона виклала в листах як до Президента Віктора Ющенка, так і до Ради національної безпеки й оборони.

Кабінет Міністрів затвердив умови приватизації 67,79% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за стартовою ціною 12 млрд. гривень.

Одна з умов - не допустити до участі в конкурсі компанії-резиденти і нерезиденти, у статутному капіталі яких державна частка становить більш як 25%.

2007 "Укртелеком" закінчив із прибутком 267,193 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 107,762 млн. гривень, або на 1,6% до 6 809 млн. гривень порівняно з 2006.

Зараз ви читаєте новину «Фонд держмайна забороняє продавати "Укретелеком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути