четвер, 03 квітня 2014 17:46

Фірташ підтримує Порошенка, Тігіпка і Добкіна - експерт

Фірташ підтримує Порошенка, Тігіпка і Добкіна - експерт
Кость Бондаренко. Фото:tsn.ua

Українські мільярдери впливатимуть на президентську виборчу кампанію. Вони використовуватимуть політику як поле для захисту своїх інтересів та зроблять найрізноманітніші ставки.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Кость Бондаренко.

За його словами, бізнесмени роблять подвійні, а то й потрійні ставки, перестраховуючись на усіх фронтах. Спершу підтримують одного кандидата, потім виявляється, що в оточенні опозиційного табору є "своя" людина.

"Дмитро Фірташ однозначно підтримує Петра Порошенка та Сергія Тігіпка. Інтереси Фірташа є в грі, яка ведеться в частині "Партії регіонів", що підтримує Добкіна. Там мости не спалюються. Не буде важко Фірташу знайти спільну мову із середовищем Тимошенко, адже економічні інтереси міцно закладені в основу будь-якої української політики", - розповів політолог.

Експерт вважає, що в Рената Ахметова доволі натягнуті стосунки з Порошенком. Тому в другому турі донецький мільярдер не підтримуватиме Петра Олексійовича. Його симпатії будуть на боці тієї людини, яка вийде в другий тур.

"Віктор Пінчук написав статтю, де висловив критерії кандидата, якого він готовий підтримати. Там були два головні повідомлення: "я хочу бачити на посаді президента командну людину, яка буде сприяти стабільності", але "грошей не дам". Складається враження, що Пінчук збирається грати на полі Порошенка. Щодо Коломойського, то він буде торгуватись з усіма до останнього. Шукатиме вигоду, прораховуватиме, який же пасьянс найбільш вигідний. Кілька разів поміняє свої ставки і в результаті обов'язково програє. Така уже в нього політична карма! Коломойський дуже гарний бізнесмен, але в політиці часто програє", - наголосив Бондаренко.

Щодо Кличка, то тут дещо інша ситуація. Його підтримує Фірташ, у якого "підмочена" репутація, але це рівнозначно ніяк не відобразиться на шансах Кличка стати мером Києва. Лідер "УДАРу", - відомий бренд. Навіть якби він написав у свої програмі, що хоче знищити Київ та переселити усіх киян до Магадану, за нього все одно проголосувала б більшість мешканців столиці, стверджує політолог.

"Те, що спілкування між Кличком, Порошенком та Фірташем відбувається - це нормально. Вони належать до якогось закритого клубу, у них між собою свої інтереси та дефініції. А от те, кому було вигідно "злити" інформацію про зустріч з Фірташем у Відні - це уже інше питання. Хтось вочевидь із конкурентів постарався", - резюмував Бондаренко.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що Порошенко, Кличко та Фірташ зустрічалися минулого тижня у Відні. Про це написала місцева газета Österreich.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ підтримує Порошенка, Тігіпка і Добкіна - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути