Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 19:05

Європейські спостерігачі позитивно оцінили вибори в Україні

Європейські спостерігачі позитивно оцінили вибори в Україні
Спостерігачі від Європейського Союзу в цілому позитивно оцінюють місцеві вибори в Україні, проте відзначають недоліки на стадії реєстрації кандидатів і включення їх до списків.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявила голова делегації Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Гудрон Мослер-Торнстром.

"Ми побачили недоліки на стадії реєстрації кандидатів і включення в списки кандидатів, були організаційні недоліки, зокрема занадто тривалий підрахунок голосів, перевантаженість ділянок і в результаті небезпека щодо дотримання таємниці голосування. Але в цілому вибори пройшли в мирному, спокійному процесі, незважаючи на те, що з адміністративної точки зору були окремі конфлікти в окремих місцях", - сказала вона.

За словами голови делегації, також до негативних проявів на виборах можна віднести незбалансованість представництва партій у виборчих комісіях.

"Склади виборчих комісій були недостатньо збалансовані, і ми сподіваємося, що надалі це буде виправлено", - зауважила Мослер-Торнстром.

У той же час інші присутні на прес-конференції спостерігачі відзначили, що сьогодні представляють свої попередні висновки щодо місцевих виборів в Україні, відповідний детальний звіт буде оформлений через кілька тижнів, а остаточний звіт планується оприлюднити в березні наступного року.

Також спостерігачі відзначили, що на окремих виборчих дільницях не було достатньої кількості кабінок для голосування, а тому виборці, які отримали бюлетені, повинні були заповнювати їх, "використовуючи будь-які предмети меблів".

Крім того, спостерігачі відзначили, що у 8-ми регіонах України, де вони побували під час виборів, не були створені умови для голосування людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як повідомлялося, спостерігачі Ради Європи та Європарламенту відзначили, що день виборів в Україні пройшов спокійно, проте необхідно вдосконалити виборче законодавство.

Особистий представник голови ОБСЄ з питань виборів Марат Сарсембаєв вважає, що місцеві вибори в Україні відбулися.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Європейські спостерігачі позитивно оцінили вибори в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути