Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2010 09:30

Європарламент просить Януковича взятися за Хорошковського

Європарламент просить Януковича взятися за Хорошковського

Європарламент просить українську владу перевірити роль СБУ у випадках втручання в демократичні процеси.

Про це йдеться в проекті резолюції Європейського парламенту, оприлюдненій на його сайті.

Євродепутати також закликали українську владу ретельно розслідувати усі порушення прав та свобод, припинити будь-які порушення, а також перевірити роль СБУ у випадку втручання у демократичні процеси.

"Висловлюємо стурбованість з приводу останніх подій, які можуть підірвати свободу ЗМІ і плюралізм, закликаємо українську владу вжити всі необхідні заходи для захисту цих важливих аспектів демократичного суспільства, і утримуватися від будь-яких спроб контролювати (прямо чи опосередковано) зміст звітності в українських ЗМІ", - зазначають в ЄП.

"Наголошуємо на необхідності реформування законодавства, що регулює ЗМІ, і тому вітаємо нещодавню пропозицію створити Суспільне мовлення в Україні", - йдеться в заяві.

У ЄП висловили жаль з приводу того, що два незалежних телеканали, TВi та 5 канал, були позбавлені деяких частот мовлення.

"Закликаємо українську владу забезпечити, щоб судові розгляди не приводили до виборчого позбавлення частот і розгляду будь-яких рішень або призначень, що може призвести до конфлікту інтересів", - говориться в проекті документа.

Європарламент також закликає українську владу розслідувати зникнення Василя Климентьєва, головного редактора газети, "яка висвітлює питання корупціїї в Харківській області".

Євродепутати вітають досягнення консенсусу українським урядом і опозицією щодо євроінтеграційних прагнень України та її довгострокової мети стати членом ЄС.

ЄП закликає українську владу створити спільну раду, яка б координувала політичну позицію України по відношенню до ЄС, і ця група повинна складатися з політиків, що представляють як правлячу коаліцію, так і опозицію.

Говорячи про місцеві вибори, євродепутати зазначають, що вони не встановили нових позитивних стандартів, хоча й були проведені з дотриманням усіх правил

"Україна змінила виборче законодавство за кілька місяців перед місцевими виборами, таким чином, залишивши недостатньо часу, щоб поліпшити закон і підготуватися до проведення виборів розумним демократичним шляхом",-зазначається у документі.

В Європарламенті також закликали провести роботу стосовно модернізації виборчого законодавства.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Європарламент просить Януковича взятися за Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути