Ексклюзиви
неділя, 28 вересня 2008 14:01

Європа розчарована Україною

Європа розчарована Україною
Європа розчарована тим, що відбувається в Україні через чотири роки після помаранчевої революції. Про це свідчать коментарі європейських політиків і політичних експертів, отримані у Варшаві, Берліні, Парижі та Брюсселі.

"Вам пора припиняти дурниці у внутрішній політиці. Імідж України на Заході катастрофічний", — заявив професор Філіп Моро Дефарж із Французького інституту міжнародних відносин (IFRI).

Однією з основних проблем України є ухвалення і виконання політичних рішень, вважає директор Берлінської європейської академії професор Еккарт Штратеншульте.

"Ваша політична еліта зайнята сама собою, Верховна Рада нічого не ухвалює, Президент називає прем"єра зрадником Батьківщини, а БЮТ блокує парламентську трибуну — для порядного німця це дуже важко піддається розумінню", — пояснив Штратеншульте, додавши: "Особливо з урахуванням того, що Україна наполегливо вимагає ПДЧ і європейської перспективи. Виходить, що це всього лише гасла".

Європейські експерти і політики також в один голос констатують, що Україна втратила потенціал і привабливість, які з"явилися завдяки оранжевій революції.

"Так, на папері оранжева коаліція — наші друзі. Але кредит довіри Ющенкa майже нульовий. Ющенко закінчився. Залишилася Юля. Але її позиції дуже часто міняються, в її словах відсутні ясність, логіка і стратегічне бачення. З професійної точки зору її підходи спрощені, єретичні та спірні. Я не бачу в ній лідера нації", — зазначив експерт брюссельського Центру європейських політичних досліджень (CEPS) Мікаєль Емерсон.

"Ваша країна втратила чотири роки після Майдану. Сьогоднішня поведінка України робить місію її друзів у Європейському союзі майже неможливою", — підкреслив керівник комітету з закордонних справ Європарламенту Яцек Саріус-Вольський, повідомляє ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «Європа розчарована Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути