Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 19:04

Європа не має претензій до дій нинішньої української влади - "регіонал"

Європа не має претензій до дій нинішньої української влади - "регіонал"

Найвпливовіші країни Євросоюзу не мають жодних застережень щодо законності дій української влади. Про це поінформував народний депутат із фракції Партії регіонів Іван Попеску, коментуючи заяви речника МЗС Франції Бернара Валеро щодо розслідування справ проти колишніх чиновників уряду Юлії Тимошенко, повідомили у прес-службі МЗС.

За словами депутата, за час, що минув від минулорічних президентських виборів в Україні, держави Європи вже неодноразово отримували практичне підтвердження щодо впевненого руху України до розбудови демократичного суспільства.

"Оцінка МЗС Франції дій української прокуратури по розслідуванню справ колишніх чиновників є виваженою. Більше того, зовнішньополітичне відомство Франції вважає, що євроінтеграційний курс України є гарантією неупередженого розгляду справ, які здійснюються Генеральною Прокуратурою України", - сказав політик.

Попеску наголосив на тому, що розслідування, які сьогодні здійснюються ГПУ, проводиться на підставі тих фактів, які виявлені в ході перевірок правоохоронних органів, ГоловКРУ, міжнародної аудиторської компанії.

"Діюча влада сьогодні реалізує принцип "Закон – один для всіх". Саме той принцип, який декларували ті, хто раніше знаходився у владі, але не вважали за потрібне виконувати його. І сьогодні Президент України Віктор Янукович та Уряд Миколи Азарова одним із найголовніших завдань періоду реформування країни вважають подолання корупції. Адже подолання корупції є одним із найважливіших чинників не лише успішної реалізації реформ у державі, але й євроінтеграційних прагнень України", - зауважив народний депутат.

Парламентарій вважає, що Україна не зверне зі шляху демократичних реформ, і тому європейські політики можуть бути впевнені в тому, що жодних політичних переслідувань в Україні вже бути не може. "Але кримінальні злочини є кримінальними, і за них треба відповідати відповідно до чинного законодавства. Тож представникам опозиції, які сьогодні є фігурантами справ, порушених Генеральною Прокуратурою, не уникнути відповідальності за свої службові зловживання", - констатує він.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Європа не має претензій до дій нинішньої української влади - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути